Kategorije Vijesti

Igor Peternel zbog podrške Miroslavu Škori ekspresno izbačen iz HHO-a

Širi dalje

Nakon gostovanja u Bujici u ponedjeljak, gdje je  izrazio potporu predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori, Igor Peternel je dan poslije izbačen iz HHO-a!



“Na sjednicu održanu u utorak navečer, nisu došli članovi Odbora koji podupiru dr. Peternela, a izbacivanje su mnogi doživjeli kao ‘prijeki sud velikog demokrata Čička’”, komentirao je kratko Velimir Bujanec.

Peternel u izjavi za medije  kaže da izbacivanje bilo baš neočekivano te da je podrška Škori bila samo “okidač” za eliminaciju,

“Ivan Zvonimir Čičak i ja imamo povijest, tako da nisam pretjerano iznenađen ovim potezom”, kazao  Peternel

“Jednostavno rečeno, Čičak je ljubomoran na moje načine djelovanja koje, za razliku od njegovog, nije “pojelo vrijeme”. On je odavno bezidejan, a slijede ga isto takvi ljudi koje je polako prikupljao kako bi bespogovorno dali glas za moje izbacivanje.

Članovi Odbora koji su promišljali kao ja i koji zasigurno ne bi dopustili ovakvo naglo izbacivanje, uopće nisu bili prisutni prilikom izglasavanja”, kazao je Peternel i potvrdio kako je Čičkova odluka o eliminaciji došla samo dan nakon emisije u kojoj je podržao Škoru.

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava vodeća  je nevladina, neprofitna, izvanstranačka i neovisna udruga hrvatskih građana i građanki za zaštitu, promicanje i razvoj ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

Svrha HHO-a je podržavati, promicati, ostvarivati i publicirati načela Završnog akta Konferencije o sigurnosti i suradnji u Europi (Helsinški završni dokument), potpisanog u Helsinkiju 1. kolovoza 1975, te pratećih dokumenata Konferencije za sigurnost i suradnju u Europi, ostvarivati, podržavati, promicati načela Ujedinjenih nacija vezanih za ljudska prava te u djelo provoditi dokumente Vijeća Europe.

M. Marković/Foto:biskupijasisak.hr

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

10 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

10 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

10 sati prije