Kategorije Vijesti

IMA LI KRAJA SKANDALU? Žinić već 26 godina koristi i državni stan u Zagrebu. Ministarstvo ga pokušava iseliti…

Širi dalje

Unatoč tome što od 1995. godine živi besplatno u državnoj kući u Glini, unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koristi i trosobni stan u zagrebačkom naselju Borovje, piše 24 sata.



Zbog jednog drugog slučaja  i ranije smo znali da obitelj župana Ive Žinića koristi taj stan na Borovju. Naime, iz tog stana je  izbačena obitelj pok. hrvatskog branitelja D.B. , pripadnika Bojne Zrinski, koji je poginuo na Kupresu.

Portal 24sata dobio je potvrdu da je stan u Ulici Bože i Nikole Bionde na upravljanju Ministarstva hrvatskih branitelja, ima 80-ak četvornih metara, a Ministarstvo bezuspješno pokušava iseliti župana Žinića već sedam godina.

Kako neslužbeno doznaju 24 sata, Žinić je stan dobio na korištenje od Grada Zagreba, navodno još 1994. godine. A onda je kroz jednu od zamjena stanova između države i grada i prepuštanja na upravljanje, taj stan došao pod ingerenciju Ministarstva branitelja.

– Ministarstvo hrvatskih branitelja nije dodijelilo nikakav stan g. Ivi Žiniću, a zahtjev za njegovo stambeno zbrinjavanje pri ovom Ministarstvu je obustavljeno 2008. godine na njegovo traženje jer je podnio zahtjev za darovanje kuće na području posebne državne skrbi – odgovorili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ministarstvo je zaključilo da stan od 80 četvornih metara očito koristi bespravno pa su pokrenuli iseljenje.

U veljači 2016. Općinski građanski sud u Zagrebu donosi presudu kojom se obitelji Žinić nalaže iseljenje iz državnog stana. No, župan se žalio, a njegova je žalba usvojena. U ožujku 2018. godine Županijski sud u Zadru ukida presudu zagrebačkog suda i vraća ga na ponovno postupanje Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, kažu u Ministarstvu.

Telegram piše  da su im stanari na Borovju potvrdili da su u novom spornom stanu mahom živjeli Žinićevi sinovi, iako su i njega tamo povremeno viđali. Na zvonu i na ulaznim vratima uredno stoji prezime Žinić, a susjedi pričaju i da su uplatnice za komunalije dolazile na županovo ime.

“Kada su se sinovi uselili, pretpostavili smo da su došli studirati u Zagreb. Nekada su ovdje s njima živjele i njihove djevojke”, ispričao je jedan od susjeda.

Nitko od stanara s kojima smo razgovarali ne zna tko u ovom trenutku živi u stanu na trećem katu, ali to, misle, nisu Žinićevi sinovi. Naime, jedan je iz Zagreba otišao nakon što je postao dogradonačelnik Gline, dok je drugi susjedima kazao da s djevojkom seli u inozemstvo.

Neslužbena je informacija da stan trenutno koristi  kćer Žinićevog obiteljskog prijatelja koja studira u Zagrebu. Prema informacijama kućepazitelja za stan se plaća voda za tri osobe te pričuva od 3.5 kune po kvadratu, a nakon potresa u Glini netko je nekoliko dana bio u stanu i radio veliku buku.

Pločice na vratima više nema, a nema više ni prezimena na zvonu. Netko je prelijepio papirić drugim prezimenom – Cestarić.

Ranije je objavljeno da obitelj sisačko-moslavačkog župana živi u državnoj kući, a posjeduje četiri vlastite. Riječ je o tri nekretnine na području Gline (dvije su u Glini, jedna u Marinbrodu) te jedne u Petrinji (selo Slana).

Na pozive medija da komentira novi slučaj oko stana na Borovju Žinić se nije javljao.

M. Marković/Foto:cropix

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ivo žinić

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

1 sat prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

2 sata prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

4 sata prije