Kategorije Vijesti

KOLAKUŠIĆ: ‘Plenkovićevo uvođenje eura bez referenduma jednako je Pavelićevoj predaji Dalmacije’

Širi dalje

Zastupnik Mislav Kolakušić u Europskom parlamentu kritizirao je Izvješće kojim se pozdravlja ulazak Republike Hrvatske u eurozonu.



“Glavna industrija Republike Hrvatske postala je slanje novca hrvatskih radnika i iseljenika iz inozemstva. Na to je svedena nekoć izuzetno razvijena industrijska država istočne Europe.

Uvođenje eura i predaja monetarnog suvereniteta bez održavanja referenduma i utvrđivanja volje građana može se usporediti samo s Pavelićevim predajom suvereniteta nad Dalmacijom Talijanima”, istaknuo je Kolakušić pa nastavio:

“Slijedom činjenice da oko 3,2 milijuna hrvatskih iseljenika danas živi i radi u inozemstvu, dok u Hrvatskoj trenutno živi samo 3,8 milijuna stanovnika, gotovo cijela jedna Hrvatska živi izvan Hrvatske, možemo se onda odrediti i hrvatski jezik jer će to biti praktičnije”, sarkastičan je Kolakušić.

I bivši ministar financija Grčke, Yanis Varoufakis, nedavno je upozorio kako je uvođenje eura u Hrvatsku zapravo ‘scenarij katastrofe’.

M.M. /Foto:screnshot

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

5 minuta prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

43 minute prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

2 sata prije