Kategorije Vijesti

KOLINDA DODATNO NATOČILA KOMŠIĆU: ‘On nije izabran voljom hrvatskog naroda i personifikacija je preglasavanja Hrvata’

Širi dalje

Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske pojasnili su u petak izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o hrvatskom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, koju je dala u intervjuu za Hrvatski radio.



“Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda nije samo etnički, nego i politički predstavnik Hrvata Bosne i Hercegovine u duhu Ustava, te zbog toga mora biti izabran većinskom voljom upravo hrvatskog naroda.

Gospodin Komšić nije izabran većinskom voljom hrvatskog naroda u BiH i personifikacija je preglasavanja Hrvata. Od njega se ne može očekivati zalaganje za jednakopravnost Hrvata kojima je nametnut, a očito ni bilo kakav napor na tragu poboljšanja međudržavnih odnosa”, stoji u pojašnjenju Ureda predsjednice RH poslanom Hini, a koje je objavljeno i na Twitter profilu predsjednice Grabar-Kitarović.

https://twitter.com/KolindaGK/status/1157348791315587072?ref_src=twsrc%5Etfw

Predsjednica je ranije u intervjuu HRT-u rekla kako je od samoga početka Hrvatska ispružila ruku suradnje BiH, no da prijetnje međunarodnom tužbom zbog Pelješkog mosta, o čemu je govorio i hrvatski član predsjedništva BiH Željko Komšić, nisu dobra podloga za suradnju.

“Nedostatak političke vizije, rezultata u radu, gospodarskih, socijalnih i drugih programa ne možete vječito zamijeniti agresivnom retorikom i izmišljanjem nekog nepostojećeg neprijatelja. Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnih hrvatskoga naroda”, izjavila je hrvatska predsjednica.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

2 sata prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

2 sata prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

5 sati prije