Kategorije Vijesti

Kraj velike potjere! Uhićen drugi pljačkaš iz Varaždina. Pokušao je pobjeći iz Hrvatske

Širi dalje

Jutros oko 7:30 na Međunarodni granični prijelaz Gola, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, izlaznoj graničnoj kontroli prema Mađarskoj pješke je pristupio 44-godišnji državljanin Rumunjske za kojim je Policijska uprava varaždinska raspisala potragu i poduzimala veliku potjeru zbog pljačke u Varaždinu.



Muškarac je uhićen te policijski službenici Policijske uprave varaždinske provode kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, objavila je policija.

Podsjetimo, 44-godišnjak je s 25-godišnjakom, također rumunjskim državljaninom, u četvrtak 2. rujna oko 1 sat provalio u trgovinu u trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu, odakle su otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme.

U traganje za istima žurno su nakon dojave zaštitara uključene sve raspoložive ophodnje Policijske uprave varaždinske, a nakon što su policijski službenici na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu uočili njihovo vozilo i izašli iz službenog vozila u cilju provjere identiteta osoba, vozač je stavio vozilo u pogon i krenuo prema njima u namjeri da ih pregazi i udalji se s mjesta zaticanja.

U cilju odbijanja napada i sprječavanja bijega, jedan od policajaca je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu. Prilikom izbjegavanja udara vozila policijski službenici su zadobili lakše tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB-u Varaždin.

Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara, nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili vozilo i udaljili se u obližnja polja kukuruza.

U traganje su odmah nakon toga uključene sve raspoložive snage Policijske uprave varaždinske te pripadnici IJP PU međimurske, dok su u jutarnjim satima angažirani pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije.

Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina, dok se za 44-godišnjakom intenzivno tragalo do danas, kad je i uhićen.

Foto: mup


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

42 minute prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

2 sata prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

15 sati prije