Kategorije NaslovnaVijesti

Kujundžić prvi predao potpise i žestoko opalio po Josipoviću

Širi dalje

MILAN Kujundžić, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku, predao je u petak Državnom izbornom povjerenstvu prikupljene potpise potpore svojoj predsjedničkoj kandidaturi, pozvavši sve hrvatske građane da izađu na izbore i glasuju po savijesti. “Nitko ne smije ostati doma i ne glasovati. Neka svatko bira po savijesti i ako misli da je ovo što imamo sada dobro, neka glasuje za postojeće. Ako misli da ovo treba mijenjati, neka glasuju za one koji imaju slobodu, vjerodostojnost i odlučnost napraviti sve ono što obećaju, a ne jedno kazati, a drugo raditi”, rekao je Kujundžić novinarima.

Na pitanje zašto potpise potpore svojoj kandidaturi predaje u “pet do 12”, odgovorio je kako je to “simbolika ponora nad kojim je hrvatska država”. “Hrvatski narod treba odlučiti želi li iste koji su to napravili ili želi novu Hrvatsku i svijetlu i perspektivnu budućnost”, poručio je.

Ne zna, tvrdi, koliko je točno potpisa prikupio. “Nismo sve prebrojali, a do sada smo ih 50-setak tisuća uspjeli prebrojati”, rekao je Kujundžić.

Upitan tko mu je veći suparnik, aktualni predsjednik Ivo Josipović ili HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, odgovorio je: “Nijedno. Nema u Hrvatskoj desnice i ljevice, to su lažni stjegovi koje koriste kaste za osobne interese”, istaknuo je.

Kujundžić je uvjeren kako ide u drugi krug, ali nije želio nagađati tko će mu biti protukandidat, poručivši tek da će ga pobijediti neovisno tko će biti.

Komentirao je i uhićenja skupine mladih koji su lijepili plakate po Splitu izražavajući političko neslaganje s osipovićem, ocijenivši kako je riječ o “uvođenju policijske države te sramoti i nedemokratskom vladanju koje ide na dušu Ivi Josipoviću”. “Da sam ja predsjednik i da je to napravila policija, istog trena bih sazvao tiskovnu konferenciju i rekao da se ne vladaju u skladu sa zakonom”, kazao je Kujundžić.

Aktualnog predsjednika proziva i da je četiri i pol godine spavao te da se probudio sada kada mu trebaju glasovi i novi mandat.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije