Kategorije Vijesti

Marijana Petir: Pokrenula sam postupak za isključenje Beljaka iz stranke!

Širi dalje

HSS-ova eurozastupnica Marijana Petir na današnjoj je konferenciji za medije izvijestila da je pokrenut postupak za isključenje predsjednika HSS-a Kreše Beljaka iz stranke.



bjava dolazi nakon što je Beljak objavio da se iz stranke privremeno udaljuje stotinjak članova, uključujući i Marijanu Petir i Darka Korena.

Petir je konferenciju s drugim visokim stranačkim dužnosnicima, među kojima je bio i Darko Koren, održala nešto prije sjednice predsjedništva zakazane za 17 sati, na koju, kako je rekla, nisu pozvani premda su članovi predsjedništva.

– Ne znamo koji je razlog osim da je to vjerojatno još jedno kršenje statuta HSS-a koje dolazi od strane gospodina Beljaka – rekla je Petir.

Petir je rekla da Beljak provodi čistke i udaljuje najviše dužnosnike samo zato što su izrazili nezadovoljstvo njegovim vođenje HSS-a i najavili kandidaturu. Petir je rekla da je Beljak u kampanji vrijeđao žene, vjernike i druge skupine, da je sramotio i rušio dobar ugled HSS-a, te da je zatajio detalj iz svoje biografije zbog kojeg, kako je rekla, ne bi mogao biti ni član HSS-a.

– Obaviještam sve članove da smo mi ovdje okupljeni pokrenuli postupak za isključenje Kreše Beljaka iz HSS-a. Pokrenuli smo i postupak pred nadzornim državnim tijelima za nadzor vođenja HSS-a jer se stranka vodi na protuzakonit i protustatutaran način – rekla je Petir, koja je također rekla da se HSS raspada zbog Beljakove diktature te da ju je Beljak šokirao, da je ljevičario više od najžešće ljevice i koristio rječnik ulice.

– Ja ga pozivam da ode s čela HSS-a – poručila je.

Koren je rekao da je Beljakovo djelovanje bilo potpuno protustatutarno te da je selektivno pristupao kažnjavanju dužnosnika.

– To je jedno kaubojsko ponašanje, a mislim da takvom nema mjesta u jednoj ozbiljnoj stranci. Zaista bi se tijela države koja se bave kontrolom poslovanja stranaka trebala time ozbiljno pozabaviti, a mi ćemo se potruditi da se to i dogodi – rekao je Koren.

MP/foto: facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

5 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

55 minuta prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije