Kategorije Vijesti

Milanović o Titu: “On je među četiri najveća Hrvata 20. stoljeća! Rulja mu je uklonila trg”

Širi dalje

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u posjetu je Valpovu gdje je dao izjavu medijima. Govorio je o prozivkama koje dobiva na račun svojih izjava o Srebrenici, a dotaknuo se tragedije obitelji Zec te vraćanja Titovog trga.



Što se tiče trga, Milanović je rekao kako se takvim glupostima ne bavi, ali dodao je kako je Tito uz Tuđmana jedan od četiri velika Hrvata u 20. stoljeću. Na pitanje treba li vratiti Titu trg Milanović odgovara:

Tuđman je afirmativno govorio o Titu

“Treba li Tito dobiti natrag trg u Zagrebu? Nemam pojma. Hvala Bogu, tim glupostima se više ne bavim. A kad kažem glupostima, ne bagateliziram ničiju smrt, pogotovo ne tragediju obitelji Zec, ali nek se oni sada time bave”, rekao je Milanović.

“Ja sam rekao, u 20. stoljeću četiri hrvatska, muškarci su sva četvorica, okej. Bili su bitni, presudni. To je Stjepan Radić, Tito, Krleža i Tuđman. Tuđman koji je imao visok regard prema Titu, koji je držao njegove biste okolo, koji je pisao o njemu vrlo afirmativno, skupila se rulja u Gradskoj skupštini iz centra Zagreba. Ja sam predlagao da budu jedan kraj drugoga, kao braco i seka on i Tuđman, nije prošlo. Sad mi se živo fućka za to”, rekao je.

Ponovio je kako je Tuđman afirmativno govorio o Titu.

Džaferović u Vukovaru

Dotaknuo se ponovno uspoređivanja zločina i rekao kako ga smeta i napuhivanje brojki u Jasenovcu. Zasmetao ga je i dolazak bošnjačkog člana predsjedništva BiH na obljetnicu Vukovara.

“Smeta me kada govore da je u Jasenovcu ubijeno milijun Srba. To je lupetanje. Što je s ljudima u Sarajevu koji imaju prljavu prošlost. Mrtvi hladni kažu da je Tuđman isto što i Milošević. Hop, nove cipele i pojavi se u Vukovaru.

Kako odgovoriti na to? Hladnim prijezirom.

Ta politika vodi bošnjački narod u očaj i zato su u takvom stanju. Zabili su se u bačvu i pregovaraju sami sa sobom. Misle da će im neki Amerikanac donijeti ono što žele. Neće”, zaključio je Milanović.

Cijelu izjavu možete pročitati ovdje.

R.I: /Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

16 minuta prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

59 minuta prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

2 sata prije