Kategorije Vijesti

Milanović sazvao Sabor, Plenković objavio da ima 76 potpisa

Širi dalje

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora za četvrtak, 16. svibnja, izvijestio je Ured predsjednika.



Predsjednik je odluku donio na temelju odredbi Ustava Republike Hrvatske i Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor.

Prema Odluci, prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora održat će se u četvrtak, 16. svibnja u 11 sati u zgradi Hrvatskoga sabora u Zagrebu.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, odnosno danas, navodi Ured predsjednika.

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024. godine, a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću Konačne rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja.

Predsjednik HDZ-a i nositelj liste na izborima za Europski parlament Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da u HDZ-u imaju potrebnih 76 potpisa za njihovu treću Vladu.

Već danas smo prikupili 76 potpisa za formiranje nove, stabilne #VladaRH – otkrio je 🇭🇷 premijer Andrej Plenković na predstavljanju naše pobjedničke liste za europske izbore. ✌️🇭🇷

Objavljuje HDZ – Hrvatska demokratska zajednicaČetvrtak, 9. svibnja 2024.

“Danas je dan u kojem imamo 76 potpisa za našu treću vladu”, rekao je Plenković tijekom predstavljanja kandidata i izbornog programa HDZ-a za predstojeće izbore za Europski parlament.

Na sastanku Predsjedništva Domovinskog pokreta (DP) prihvaćeno je sklapanje sporazuma o sastavljanju Vlade s HDZ-om, izvijestili su iz DP-a u četvrtak, pri čemu će DP Plenkoviću dati 12 mandata.

DP, kao manji koalicijski partner u budućoj vlasti, dobio je tri resora – poljoprivredu, gospodarstvo te demografiju i useljeništvo, za što će se osnovati novo ministarstvo, potvrdile su obje strane.

M.M. /Hina/Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vozač kamiona: Banožić me pretjecao! Odvjetnica: Banožić nije pretjecao!

Bivši ministar obrane Mario Banožić je u intervjuu za RTL izjavio da nije pretjecao kamion…

21 minuta prije

Hodak: Panika i strah od ‘ekstremne desnice’ širi se Lijepom našom

Marko Purišić ili Baby Lasagna je sve ono što Hrvatska uistinu jest. Talent, skromnost, poštenje,…

2 sata prije

Tko je bio iranski predsjednik? Kriv je za brojne smrti, napoznatija je Mahsa Amini

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi  poginuo u  padu helikoptera koji se  srušio u planinskom području u…

2 sata prije