Kategorije Vijesti

MILANOVIĆ ŽESTOKO NAPAO PLENKOVIĆA Naveo tri opasnosti koje nam prijete zbog njegova ponašanja u Bruxellesu

Širi dalje

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović žestoko je kritizirao premijera Andreja Plenkovića i njegovo ponašanje u pregovorima za izbor predsjednika Europske komisije. Milanović smatra da nas svojim ponašanjem dovodi u sukob s najmoćnijim državama EU, i svrstava u manjinsku grupaciju koja blokira donošenje odluka.



Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Još uvijek se nadam da Plenković može postati predsjednik Europske komisije. Jedino takav ishod može ublažiti štetu koju hrvatski premijer svojim potpuno privatnim ponašanjem sprema našim interesima u Europskoj uniji. Pokoravanje Hrvatske stajalištima nekakve Pučke stranke neprihvatljivo je.

I nepametno u trenutku u kojem Njemačka, koju još uvijek predstavlja Angela Merkel, zastupa suprotno stajalište i podržava, ipak prihvatljivog, Timmermansa za šefa Europske komisije. Plenković i dalje podržava Webera, koji polako sam sebi uskraćuje podršku. Šteta koja prijeti je sljedeća.

1. Sukob s najmoćnijim državama EU, uglednim demokracijama (Njemačka, Francuska, Nizozemska, Španjolska itd.) koje pokušavaju skupiti većinu za nekakvu odluku.

2. Svrstavanje u čudnu MANJINSKU grupaciju koja blokira donošenje odluke; za razliku od nas, te države su već u i Schengenu i Eurozoni ili nisu jer to ionako ne žele. Hrvatska navodno želi.

3. Sukob s izglednim budućim šefom EK, koji će u procesu odlučivanja o pristupu Hrvatske Schengenu i Euru imati taman toliki utjecaj da ga moramo imati za saveznika. Pogledajte kako Bugari pametno kalkuliraju u ovim kaotičnim pregovorima.

R.I./Foto:facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vučemilović: “Oni su dva puta doveli HDZ na vlast pa ih nitko nije zvao žetonima”

Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je…

17 minuta prije

Vrkljan pisao Grbinu: Raskrinkao sam tvoju podavlu “desnim strankama”

Nakon što ga je prozvao na press konferenciji Milan Vrkljan bivši saborski zastupnik, uputio je…

1 sat prije

Alen Vitasović ogorčen na Hajduk: “Hvala Ti ča mi svako lito s*ebeš”

Nakon poraza od Varaždina  na Poljud, Alen Vitasović poslao je vrlo ljutitu poruku splitskom nogometnom…

10 sati prije