Kategorije Vijesti

Ministar Filipović: Nacional je objavio laž! Nikad nisam razgovarao sa Škugorom!

Širi dalje

Ministar gospodarstva Davor Filipović održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao tvrdnje tjednika Nacional da je ministar snimljen u prisluškivanju tijekom razgovora s Damirom Škugorom.



Filipović je prošli tjedan izjavio da glavnog osumnjičenog u aferi Ina Damira Škugora poznaje tek površno te da nikad nije s njim pričao.

Tjednik Nacional tvrdi da je Filipović lagao te se pozivaju na izvor koji kaže da se Filipović tajnim mjerama snimljen u razgovoru sa Škugorm oko HEP-a.

“Nikad nisam razgovarao s Škugorom, nikada nisam razmijenio poruku razmjenio s njim”, kazao je Filipović pa spomenuo  da je  više puta  bio na meti Nacionala i da su svaki put objavili laž.

“Nacional je napisao da sam promijenitio frizera i da se šišam tamo gdje se šiša premijer, što je notorna laž, a i smiješno je. Napisali su i da sam angažirao posebnog savjetnika za medije, što isto nije točno. Objavili su i da je smijenjen tajnik mog ministarstva, slikali su me na plaži kako dijete vodim u more i komentirali moje kupaće gaće… “, rekao je  Filipović.

Hoće li tužiti Nacional?

“Naveo sam  vam nekoliko primjera koji pokazuju u kojem smjeru ide pisanje tog tjednika. Ponovit ću, s  Damirom Škugorom nikada nisma razgovarao, a vidim i  da je DORH demantirao njihovu objavu potvdivši da nije točna informacija da su snimljeni razgovori između mene i Škugora. To je sve što imam reći na tu temu”, kazao je ministar Filipović.

“Cijela ova afera s Inom se počela događati sredinom 2020. godine. Sporni ugovor dogodio se 19. 10.2021. godine, a ja sam u Inu imenovan dva mjeseca kasnije. Prema tome, ni na koji način ne mogu biti vezan s ovim što se događalo i nekorektno je da me uokviruje u koruptivnu aferu”, dodao je.

Na inzistiranje novinara hoće li tužiti Nacional odgovorio je:

“Ja nisam tužio nijedan medij. Neću ga tužiti ni sada. A to što sam s nekim razgovarao na nekom skupu, s nekim koga sam površno poznavao, to neću komentirati, to samo vodi u neke dodatne laži i izmišljotine. Nikad nisam razgovarao s tim čovjekom telefonski.”

Filipović kaže da neće komentirati je li s nekim razgovarao uživo na nekom skupu jer to vodi u nove špekulacije te da će tražiti smjenu cijele Uprave Ine. Kaže da je on u Ini imenovan dva mjeseca nakon potpisivanja spornog ugovora pa ne može biti vezan uz ovaj događaj.

“Nekorektno je da me se pokušavama uokviriti u koruptivnu aferu s kojom nema veze”, istaknuo je.

Nove cijene goriva

Ministar Filipović je iznio i nove cijene goriva. “Prelazimo na tjedno računanje cijene goriva, benzin će pojeftiniti za 57 lipa i nova će cijena biti 10,62 kn, dizel poskupjeti za 54 lipe i nova će cijena biti 12,89 kn, a fiksirat ćemo cijenu plavog dizela na 8,49 kn.

“Da smo ostavili dvotjedno računanje cijena, dizel bi bio oko 80 lipa skuplji, a benzin samo 20 lipa jeftiniji”, kazao je ministar.

Govoreći o energetskom paketu mjera, ministar je kazao da će detalje prezentirati premijer Andrej Plenković.

“Ovim paketom ćemo pomoći svim sugrađanima, poduzetnicima, svim koji su posebno ugroženi, bolnice, škole i vrtići neće biti u situaciji da neće moći plaćati”, rekao je Filipović, dodajući da je to poruka da Vlada čvrsto stoji uz svoje sugrađane.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

VANDALIZAM! Hrvatski dom u Footscrayu išaran četničkoim znakovljem

Korisnik Twittera journovox69 objavio je dvije fotografije Hrvatske kuće u Melbourneu koja je išarana četničkim…

7 sati prije

Glasnogovornik Vlade: Blizu smo dogovora, u utorak je moguć obris nove većine

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem…

8 sati prije

NESLUŽBENO: HDZ i DP u Vukovaru, Plenković dogovorio 80 ruku

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako…

8 sati prije