Kategorije Vijesti

Ministar odlučio privatnoj tvrtki napuniti džepove, neke usluge skuplje i do tri puta

Širi dalje

Policija je od jučer na Centar za vozila Hrvatske prenijela sve javne ovlasti vezane uz registraciju, koje dosad još nije imao, a neke usluge su i do tri puta skuplje nego dok ih je obavljao MUP. 



 

 

Novi informacijski sustav za registracije u koji je CVH uložio 15 milijuna kuna već je prvog dana funkcionirao bez problema. – Građani od danas vozila mogu registrirati na jednom mjestu.

–  Građani ne moraju više dolaziti u policiju čime smo cijelu proceduru olakšali, smanjili gužve, a i omogućili preraspodjelu djelatnika MUP-a. MUP i dalje ostaje vlasnik svih evidencija s tim da ih stanice mogu koristiti i unositi podatke. Izvršili smo važnu reformu, da se usluge za građane ostvare brže, jednostavnije i da ih to ne košta skuplje – kazao je ministar policije Davor Božinović.

Međutim, neke je usluge u Centru za vozila, privatne tvrtke s javnim ovlastima, osjetno su skuplje nego što ih je naplaćivao MUP.

Primjerice, naknada policiji pri prijenosu vlasništva dosad je iznosila 50 kuna, a u Stanici za tehnički priglede, čije naknade propisuje ministar policije, plaćat će se 122,3 kune.

Isto tako, produljenje registracije više se neće moći obaviti u policiji za 66 kuna, nego isključivo u STP-u u kojem stoji 158,40 kuna.

– Naknade su takve jer i u stanicama za tehnički pregled postoje troškovi – kazao je ministar Božinović za Večernji list.

Državni tajnik MUP-a Žarko Katić pojasnio je da su cijene naknada podložne promjenama, za sada ostaju takve, a nakon šest mjeseci razmotrit će se mogu li možda biti i manje.

MP/Foto:mup.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

3 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije