Kategorije Vijesti

Mirna Zidarić o borbi s koronom: “Osjećam se grozno, moje slike nisu za objavu!”

Širi dalje

HRT-ova sportska novinarka Mirna Zidarić na Adria Touru u Zadru zaražena je koronavirusom, a šest dana po otkriću  da pozitivana objavila  je kako se nosi s bolešću, a svima poručuje da se paze jer ovo nije bezazlena bolest.



Iako Mirna Zidarić ima ono što liječnici nazivaju blagim simptomima, u objavi na Insatgramu priznaje da ne želi znati što su onda teški simptomi i sve poziva da budu odgovorni i slušaju stručnjake jer ova ‘ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija’.

“U ovoj predizbornoj korona kakofoniji osjećam poriv skrenuti pozornost na ono što mnogima možda promiče, a čini mi se iznimno bitnim osvijestiti kod, nadam se što većeg broja ljudi, iako će rijetki pročitati…

Možda samo naslov, ako mediji prenesu pa unaprijed molim urednike za pametan odabir, tipa javila se žnidaršićka iz karantene, a onda se dogodilo ovo … ili duplo mlađe bi joj pozavidjele na isklesanom tijelu, to uvijek pali …

A sad ono bitno: Covid-19 je tu, razmilio se diljem Hrvatske!!!! Opasno je tvrditi da je oslabio i nema dokaza da 90% mlađih od 60 godina nemaju simptoma (da ne tumačim ja, Đikić i Lauc su argumentirano objasnili). Ono o čemu ja mogu govoriti je – da su simptomi iznimno neugodni iako ih se u mom slučaju svrstava u kategoriju blagih i ne želim znati kakvi su oni teški.

Moja borba traje već šesti dan od kada je test potvrdio da sam pozitivna i čini se da ide na bolje jer više nemam temperaturu. Osjećam iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu i ležala bih cijeli dan, no moje drage doktorice Marina i Erika upozoravaju da moram ventilirati pluća, primjenjivati razne tehnike disanja kako bi ih otvarala i učinila vitalnim u borbi s virusom koji napada bez pravila.

Iako sam ranije postove objavljivala uz fotografije iz arhive, mnogi su stekli dojam da je i moja C19 pozitiva asimptomatska, no ovih dana uopće nisam prezentna opet posežem za davnim bezbrižnim vizurama, ali silno želim da znate da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci. Ne bude li tako mnogi će, koji nemaju svoju Marinu i Eriku ozbiljno stradati, a tada će biti kasno…. #staysafe”, stoji u podužem postu na Instagramu HRT-ove novinarke.

Megy M. /Foto: orivatialbum

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

44 minute prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

1 sat prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

1 sat prije