Kategorije Vijesti

Moćni prizori iz Splita: Torcida i Četvrta za Vukovar i Škabrnju – video

Širi dalje

Tradicionalnim mimohodom Vukovarskom ulicom u Splitu u organizaciji Torcide, građani Splita prisjećaju se Vukovara, Škabrnje i svih branitelja koji su utkali svoje živote u neovisnu Hrvatsku.



Na čelu kolone bio je Torcidin poseban transparent s natpisom “Vukovar”. Ispred njega bile su zastave gardijskih brigada HV-a koje su sudjelovale u ratu. Dominirale su zastave Četvrte gardijske brigade i HOS-a.

Promet tom ulicom bio je zaustavljen, a splitska je policija već ranije pozvala vozače da u večernjim satima ne prometuju tom i okolnim ulicama, povećaju oprez, smanje brzinu te poštuju privremenu signalizaciju i prate preporuke na terenu.

Kako je mimohod odmicao kolona je postajala sve brojnija zbog građana koji su joj se usput priključivali, a prolazeći Vukovarskom ulicom zaustavljali su se i klicali “Vukovar!”, “Škabrnja!”…

Pri samom kraju mimohoda Torcida i svi ostali građani među njima veličanstveno skandirali “Moja Domovina” i “Zovi samo zovi”.

Hajdukovi navijači ove godine su  posebnom gestom odali počast heroju obrane Vukovara Jean-Michel Nicolieru.

Ime Jean-Michela Nicoliera, francuskog dobrovoljca ubijenog na Ovčari, ubuduće će se nalaziti među imenima navijača Hajduka u Tematskom parku na Poljudu.

Radi se o prostoru ispod zapadne tribine u kojem su na slovima koja formiraju ime splitskog kluba upisana imena navijača koji su donirali  novac za otkup klupskih dionica.

 

Križanje Dubrovačke i Vukovarske ulice u Splitu

Objavljuje Dalmatinski portal u Petak, 18. studenoga 2022.

Foto: FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vrkljan pisao Grbinu: Raskrinkao sam tvoju podavlu “desnim strankama”

Nakon što ga je prozvao na press konferenciji Milan Vrkljan bivši saborski zastupnik, uputio je…

23 minute prije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

9 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

12 sati prije