Kategorije Vijesti

MUP odgovorio Penavi: “Nismo u službi Plenkovića, postupamo po zakonu”

Širi dalje

Vezano uz uhićenje gradskog vijećnika Nemanje Savanovića, iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su u utorak da u tom slučaju nije bilo zlouporaba i opovrgnuli optužbe vukovarskog gradonačelnika Ivane Penave da je ‘MUP u službi premijera Plenkovića’.



Vijećnik Hrvatskih suverenista Nemanja Savanović je zbog fizičkog sukoba 13. studenoga u Ivankovu kod Vinkovaca uhićen prošli petak. Toga dana održavala se sjednica vukovarskog Gradskog vijeća u kojem Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i Željko Sabo imaju tijesnu prevlast od jednog vijećnika. Savanovićevim izostankom nisu se mogle izglasati odluke te su većinski vijećnici napustili sjednicu Gradskog vijeća.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske kategorički su opovrgnuli Penavine prozivke da je policija “zloupotrebljavala svoje ovlasti u tuđu korist, pravo ili mogućnost” i da je “time upravljala postupkom u tom događaju”.

Naveli su također da je “cjelokupan događaj s kriminalističkog aspekta bio složen, a svojim angažmanom policija je naposljetku pozitivno odgovorila tom izazovu”.

“Počinitelji su nakon provedenih opsežnih istražnih i drugih izvidnih mjera privedeni i ispitani te je naše postupanje provedeno u skladu sa prikupljenim dokaznim i drugim relevantnim činjenicama, kako bi rasvijetlili taj događaj”, izvijestili su iz vukovarsko-srijemske policije i dodali kako Policijska uprava ne prati niti upravlja Gradskim vijećem Vukovara, a također niti pojedine vijećnike Vukovara.

Naposljetku, napomenuli su iz policije, postupak koji smo proveli je primijenjen isključivo u skladu sa načelima i probitcima kaznenog postupka te nije u korelaciji sa Gradskim vijećem Vukovara niti njegovih vijećnika.

Ivan Penava u ponedjeljak je, komentirajući uhićenje Nemanje Savanovića, ocijenio kako je riječ o zlouporabi represivnog aparata.

“To je tako kada imate države poput Koreje, Hrvatske, Plenkovićeve Hrvatske koja zlorabi MUP i policiju kako bi ostvarila političke ciljeve. Tomu, međutim, nije kraj. Nažalost, to vidimo i kod DORH-a i kod OLAF-a, ali i kod Stožera civilne zaštite, kao i dijela medija”, ocijenio je Penava koji će u utorak na tu temu održati i konferenciju za novinare.

U međuvremenu, Gradsko vijeće Vukovara u ponedjeljak je održalo sjednicu prekinutu u petak, kada je većini za izglasavanje nedostajala ruka vijećnika Hrvatskih suverenista Nemanje Savanovića, koji je taj dan priveden u policiju zbog tučnjave u Ivankovu u studenome.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

44 minute prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

57 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

1 sat prije