Kategorije Vijesti

MUP raspisao tjeralicu za četnikom koji piša na zastavu RH i spomenik braniteljima

Širi dalje

Nakon što su na društvenim mrežama i portalima objavljene fotografije Blagote Mićunovića iz Herceg Novog u Crnoj Gori kako urinira na spomenik Ludvigu Pavloviću i poginulim hrvatskim braniteljima, reagirali su iz MUP-a Zapadno hercegovačke županije.



“Dana 28. 7. 2020. godine, na internet portalima te na društvenim mrežama objavljena je fotografija muškarca koji urinira po spomeniku Ludvigu Pavloviću koji se nalazi u mjestu Vinjani, općina Posušje, uz cestu između Tomislavgrada i Posušja čiju spomen ploču je u sjećanje na Ludviga  Pavlovića postavila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne.

Policijski službenici PU Posušje su o navedenom izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu.

Dežurni tužitelj je naložio da se raspiše potraga za nepoznatim počiniteljem kako bi se utvrdio njegov točan identitet i prema istome poduzele zakonom predviđene mjere i radnje zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl.163 st.2 KZ F BiH Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Policijski službenici PU Posušje i Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog kaznenog djela, te će po kompletiranju predmeta uputiti odgovarajuće Izvješće Županijskom tužiteljstvu Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu”, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

 

Osim fotografije uriniranja na spomenik Ludvigu Pavloviću objavljene su i fotografije pišanja na grob Ante Pavelića u Madridu i na hrvatsku zastavu na Prevlaci.

MUP RH još se nije očitovao u pišanju na hrvatsku zastavu na Prevlaci

M. Marković/Foto: društvene mreže

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

10 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

10 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

10 sati prije