Kategorije Vijesti

Najavljeno prvo TV sučeljavanje Filipovića i Tomaševića

Širi dalje

Najavljeno je prvo sučeljavanje, po trenutnim anketama, glavnih kandidata za novog gradonačelnika Zagreba koje se poklapa s godišnjicom potresa u glavnom gradu.



O obnovi nakon potresa, perspektivi Zagreba i planovima za ubrzavanje obnove u Točki na tjedan na N1 televiziji, u nedjelju od 9 sati ujutro, govorit će trenutni favoriti za ulazak u drugi krug izbora za zagrebačkog gradonačelnika:  Tomislav Tomašević (Možemo!), Joško Klisović (SDP) i Davor Filipović (HDZ).

HDZ-ov kandidat je u nekoliko ranijih nastupa samouvjereno pozivao Tomaševića na sučeljavanje zamjerajući mu da se njegova politika svodila u napade na Bandića te da, kad se nešto u Zagrebu radi on razvije transparent i prosvjeduje.

Za Joška Klisovića je govorio da kao diplomat ulazi u kandidaturu za Zagreb, a da ima skromna znanja o upravljanju velikim sustavima.

Klisović vjeruje da će povratiti dio nekadašnjeg glasačkog tijela  SDP-a koje se, ako je suditi po anketama, priklanja stranci Možemo! i podržavaju Tomaševića.  HDZ-ov kandidatu zamjera da je s Bandićem bio u koaliciji i podržavao koruptivno upravljanje Zagrebom.

Prvo radno mjesto – gradonačelnik Zagreba

Tomašević je trenutno vodeći u anketama, sve agencije pokazuju da ima preko 30 posto podrške Zagrepčana ( trenutno 34  do 38 posto). U kampanju za Zagreb krenuo je praktički prije četiri godine, od prošlih lokalnih izbora 2017. godine,  na kojima se također natjecao i osvojio  3,94% glasova Zagrepčana.

Tomaševiću se pak zamjera da je vječni aktivist i prosvjednik i da bi mu, ako bi pobjedi na izborima, prvo radno mjesto u životu bilo – gradonačelnik Zagreba.

Ostali kandidati za Zagreb vjerojatno  (sigurno!) će se ljutiti što nisu pozvani na ovo sučeljavanje. Tu prije svih mislimo na Jelenu Pavičić Vukičević i Vesnu Škare Ožbolt, koje dobro stoje u anketama, a tu je i Miroslav Škoro, koji doduše ne priznaje ankete, odnosno priznaje samo one (samo njemu poznate) u kojima dobro stoji.

Ostali kandidati, Zvonimir Troskot, Davor Nađi i Anka Mrak-Taritaš u anketama, a vidjeli smo neobrađene podatke dvije agencije,  dobiju po koji postotak, ali su trenutno bez realnih šansi za prolazak u drugi krug.

Do sada je za Zagreb najavljeno 13 kandidata, bio je i Renato Petek, ali se priključio Klisoviću.

Demokrat Mirando Mrsić, HNS-ov Željko Uhlir, osnivačica volonterske zajednice Obnovimo Zagreb Marina Pavković te  Herman Vukušić (Agrameri) u anketama bilježe rezultate na razini statističke greške i bez bilo kakvih šansi za drugi krug.

M.Marković/ Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Dani armenske kulture. U subotu u Zagrebu misa na armenskom jeziku

Dane armenske kulture u Hrvatskoj organizirala je Armensko – hrvatska zajednica,  pokrovitelj je  Veleposlanstva Republike…

11 sati prije

Milanović Litre tvrdi da je pokraden! DIP objavio da nije glasao sam za sebe

Marko Milanović Litre, zastupnik Hrvatskih suverenista koji nije izabran u novi saziv Sabora, tvrdi da…

12 sati prije

Gordan Malić: Treba li Hrvatska financirati tjednik Novosti?

Novosti su politički i društveni tjednik Srba u Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu. Izdaje ga…

13 sati prije