Kategorije Vijesti

Nakon sramotnih izjava srpski ministar prosvjete dao ostavku

Širi dalje

Srpski  ministar prosvjete Branko Ružić podnio je neopozivu ostavku predsjednici vlade Srbije Ani Brnabić nakon pritiska javnosti koji je uslijedio poslije masakra u beogradskoj osnovnoj školi.



U dopisu koji je poslao predsjednici vlade Ružić je još jednom “u neizrecivoj boli” izrazio najdublje saučešće najmilijima stradalih i dodao: “Da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovakvo nešto više nikada ne ponovi.”

“U smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i odgojen čovjek, profesionalan u obavljanju svih dosadašnjih javnih dužnosti, kao roditelj i građanin Republike Srbije, koja mi je uvijek na prvom mjestu, a u skladu s člankom 23 Zakona o Vladi, donio sam jednu racionalnu i časnu odluku u ovim okolnostima. Podnosim neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvjete u Vladi Republike Srbije”, naveo je Ružić u dopisu koji je poslao predsjednici Vlade Ani Brnabić.

Dodao je da je premijerka upoznata s činjenicom da je ostavku ponudio onog dana kada se tragedija dogodila.

“U svjetlu kataklizmične tragedije koja je zadesila našu državu i njene građane i građanke u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’, koristim priliku da još jednom u neizrecivoj boli izrazim najdublju sućut najmilijima stradalih, da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikad ne ponovi”, naveo je Ružić.

Za masakr u beogradskoj školi Ružić je okrivio zapadne vrijednosti

“Evidentan je kancerogen i poguban utjecaj interneta i videoigrica i zapadnih vrijednosti. Mi smo danas imali vrlo sadržajan i emocijama nabijen razgovor s predsjednikom Aleksandrom Vučićem”, rekao je ministar Ružić

Nakon masakra koji se dogodio u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara, nekoliko tisuća ljudi okupilo se u srijedu navečer ispred Ministarstva prosvjete u centru Beograda i zatražilo ostavku ministra Ružića. Zahtjevi za njegovom ostavkom u više su se navrata pojavljivali u javnosti tijekom proteklih dana.

Masakr u beogradskoj školi dogodio se u srijedu kada je 13-godišnji učenik ubio osmero svojih vršnjaka i portira te ranio još sedam osoba. Dan kasnije uslijedio je masakr kod Mladenovca, nedaleko od Beograda, u kojem je ubijeno osmero ljudi.

D.M. /Foto: Screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Odlazi nakon samo jedne sezone? Stigla ekstra ponuda za Livakovića

Dominik Livaković (29), postao je član Fenerbahčea prošlog ljeta kada je stigao iz Dinama u…

2 sata prije

Bivši zastupnik pretukao hrvatskog vojnika pa pobjegao. Trener je karatea

Siniša Jenkač,  gradonačelnik Novog Marofa i biši saborski zatsupnik HDZ-a, sudjelovao je u tučnjavi u…

2 sata prije

Novinar s Kosova razbjesnio Srbe. Traže da ga otjeraju s Eura – video

Nogometna reprezentacija Srbije poražena je sinoć od Engleske rezultatom 1:0 na otvaranju Europskog prvenstva u…

3 sata prije