Kategorije Vijesti

NAPETO NA GRANICI: Kosovski specijalci s fantomkama ‘hapse i vežu Srbe’ – video

Širi dalje

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU (Regionalna jedinice za ulični kriminal) zauzeli su danas prijepodne umjetno jezero i hidrocentralu Gazivode na sjeveru Kosova. “Zarobljena su četvorica Srba”, izjavio je Marko Đurić, čelnik vladina ureda za Kosovo. 



Akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca ROSU-a. “Opkolili su jezero i vezali Srbe zaposlene u hidrocentrali. Naoružani su i nose fantomke”, piše Blic.

Pripadnici ROSU-a su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane. Kako navodi prištinski Zeri, oni su okružili umjetno jezero, a policijske snage su tamo uvedene kroz Centar za razvoj ekologije i sporta.

Telegraf piše da su građani su vidno uznemireni, a jedinice ROSU-a su naoružane dugim cijevima.

Marko Đurić, direktor vladinog ureda za Kosovo Marko Đurić

na izvanrednoj je tiskovnoj konferenciji je priopćio da su kosovski specijalci zarobili četvorica Srba:

“Zarobljeni su radnici Centra za ekologiju Nemanja Milovanović, Miloš Milić, Nikola Đurović i Galjak Nenad i zadržani od strane specijalne jedinice ROSU”,   rekao je Đurić.

Potpredsjednik srpske vlade i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti, objavio je MUP Srbije.

“Povodom napada Albanaca na sjever Kosova i Metohije i uhićenja Srba koji nisu počinili nikakvo kazneno djelo, naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti”, stoji u priopćenju.

Javio se i srpski predsjednik Aleksandar Vučić koji je naredio stavljanje vojske u stanje najviše borbene pripravnosti, a naredba je prenesena Generalštabu Vojske Srbije, a Vučić  je u upadu ROSU-a na Gazivode obavijestio međunarodne institucije.

Čelnik vladinog ureda za Kosovo Marko Đurić na izvanrednoj je tiskovnoj konferenciji izjavio da je Vučić, kao vrhovni zapovjednik oružanih snaga, naredio stavljanje Vojske Srbije u stanje pune borbene pripravnosti, a od ministra policije zatražio je punu spremnost svih policijskih postrojbi.

MP/Foto:Tanjug

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi gazivode

Najnovije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

25 minuta prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

1 sat prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

2 sata prije