Kategorije NaslovnaVijesti

Narodna koalicija bavi se samo HDZ-om, Beljak napao Hasanbegovića i Željku Markić

Širi dalje

Na predizbornom skupu Narodne koalicije za 7. izbornu jedinicu u Karlovcu čelnici stranaka okupljenih u tu koaliciju uglavnom se bave HDZ-om i natječu tko će jače napasti Andreja Plenkovića.



– Hrvatskoj treba zajedništvo, razvoj gospodarstva, investicije, a zadnjih smo osam mjeseci imali rasulo zbog čega su nam se i partneri iz inozemstva smijali. Nismo imali vladu, napredak niti red. To nam je priuštio HDZ i trebaju odgovarati za to, ne biti kažnjeni, ali ne smiju doći na vlast.

Na izborima ćemo pobijediti, ali nećemo biti apsolutni pobjednici, što je u redu, to je stvar demokracije, dijaloga, svega onoga što nam često spočitavaju da nemamo, ali upravo to mi imamo. Mi od Hrvatske gradimo čvrstu organizaciju koja će se moći i braniti, ne od neprijatelja koji je napadaju oružjem, nego od vlastitih zabluda i negativnosti. Prema nikome nećemo ići sa zloćom, prema svima s dobrom vjerom idemo u pobjedu, ali ne u dominaciju, ne u nasilje nad drugima, nego u razgovor i dijalog koji će nas okupiti sve zajedno. Mi smo Bizant ili Balkan, da se nitko ne uvrijedi, već zapad, demokracija, mi smo europski vrh – kazao je Zoran Milanović.

Kazao je kako nemamo dovoljno vremena za velike planove, ali da moramo napraviti bolju Hrvatsku, da iduća generacija živi bolje, bude bogatija, snažnija, slobodnija i mirnija i  takvu Hrvatsku žele ostaviti mlađima i snažnijima da je dalje vode.

– Novo vodstvo HDZ je dobro, ali nije dovoljno dobro da to napravi za Hrvatsku. Mi smo bolji i više nam je stalo, imamo jasan plan. Neka Plenković u oporbi reorganizira HDZ, a mi ćemo voditi Hrvatsku u bolje sutra. Moramo jasno svima reći, nema više rata, rat je gotov i nakon 25 godina to je kraj priče i nema više. Nema rata niti ljevice i desnice, niti rata komunista i ovih drugi. Ljudi su umorni od toga, a mladi to ne razumiju i ne smijemo ih time opterećivati, jer to nije budućnost – dodao je Milanović.

Osim njega i HSS-ovac Krešo Beljak kazao je kako je pobjeda Narodne koalicije sigurna stvar.

– Nema pesimizma, samo optimizam i iznenadit ćemo i nevjerne Tome izbornim rezultatima. Ovo je izbor između Zorana Milanovića i sa druge strane Karamarka, Željke Markić, Hasanbegovića i ekipe koja bi žene zatvorila da ne rade, već rađaju, koja bi ukinula satove tjelesnog odgoja radi povećanja vjetronauka, a nije im janso da smo mi Hrvati bili katolici i prije 1991. godine.

Kvazidesničari nam to ne trebaju pojašnjavati. Argentinci, Kanađani i razni dopisnici koji su u Domovinskom ratu, za razliku od mene i moje generacije koji smo napuštali fakultete i odlazili na ratišta, studirali na račun građana, sada nam govore o domoljublju i propitkuju tko je gdje bio 1991. godine. Toga ne smije biti, nevažno je to, kao i 1941. godina. Ti nam datumi ne smiju biti kočnica niti izlika za nečinjenje. Pa, danas su Mađari, Bugari, koji su Hrvate gledali nekada u leđa i divili nam se, ispred nas zbog politike HDZ-a. Ovi su izbori zapravo glas razuma, a naša koalicija gleda naprijed. Bolji smo od ostalih koji su očajni i zaslužuju ne četiri već 24 godine opozicije – kazao je Krešo Beljak.

Ivan Vrdoljak iz HNS-a poručio je kako HDZ i Andrej Plenković imaju slogan da je HDZ nov i pouzdan.

– To je nemoguće, jer novo nije pouzdano kada još ne znamo kako rade. Neka Plenković u miru i u oporbi dokaže da može voditi i srediti HDZ, a onda može osvajati i vlast i voditi državu. On nije do sada pregovarao sa sindikatima,provodio velike državne projekte, nema to iskustvo koje Zoran Milanović ima. Želimo bolju Hrvatsku, slobodu pojedinca, rast gospodarstva i zaposlenih, a to možemo jer smo i do sada vodili Hrvatsku koju smo dobili u teškom stanju nakon HDZ-a i pokrenuli smo je – dodao je Vrdoljak.

MP/Hina/Foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Dani armenske kulture. U subotu u Zagrebu misa na armenskom jeziku

Dane armenske kulture u Hrvatskoj organizirala je Armensko – hrvatska zajednica,  pokrovitelj je  Veleposlanstva Republike…

10 sati prije

Milanović Litre tvrdi da je pokraden! DIP objavio da nije glasao sam za sebe

Marko Milanović Litre, zastupnik Hrvatskih suverenista koji nije izabran u novi saziv Sabora, tvrdi da…

11 sati prije

Gordan Malić: Treba li Hrvatska financirati tjednik Novosti?

Novosti su politički i društveni tjednik Srba u Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu. Izdaje ga…

13 sati prije