Kategorije Vijesti

NI BABA NI DEDA: U Kaliforniji omogućeno u dokumentima izabrati “treći rod”

Širi dalje

Američka savezna država Kalifornija usvojila je prošlog mjeseca Zakon SB179 kojim je omogućeno osobama koje se ne smatraju muškarcima i ženama upisati “treći rod” u vozačke dozvole, osobne iskaznice i druge dokumente,



Tom odlukom država Kalifornija pridružila se Oregonu i Washingtonu i postala treća savezna država u SAD-u koja priznaje upis nekog “trećeg roda” u osobne dokumente, prenosi USA Today.

Uz navedene američke savezne države, i neke druge zemlje donijele su slične, čak i liberalnije zakone o tzv. “rodnom samoodređenju”, kojima dopuštaju promjenu spola u osobnim dokumentima na temelju obične izjave nadležnom tijelu – Malta, Irska, Norveška, Danska, Belgija, Grčka i Argentina.

Tim zakonom promiče se i društvu nameće u znanosti i stvarnosti potpuno neutemeljena “rodna” ideologija koja teoretski tvrdi kako postoji “rod” kao društveni konstrukt, potpuno odvojen od spola osobe, te koji je fluidan i može varirati pa se tako npr. osoba može ujutro probuditi kao muškarac, a navečer zaspati kao žena, ili nešto “treće”.

Takvi teoretski i ideološki konstrukti koji nemaju nikakvo utemeljenje u stvarnosti, već se nasilno nameću društvu od strane LGBT lobija, nipošto ne bi smjeli biti dio javnih politika, kao što je slučaj u Kaliforniji i drugim državama koje su donijele ovakve i slične zakone.

VEZANI SADRŽAJ

Rodna ideologija koja se implementira u društvo kroz zakonodavstvo, ima samo štetne i negativne posljedice za pojedince (napose žene, djecu i mlade), temeljna ljudska i građanska prava i slobode zajamčene međunarodnim dokumentima. Prije svih na slobodu sloboda vjeroispovijedi i  pravo roditelja na odgoj vlastite djece u skladu s osobnim vjerskim i filozofskim uvjerenjima.

Rodna deologija nameće se državama potpisnicima Istanbulske konvencije jer čini njen bitan sadržaj. Istanbulsku konvenciju u ime Republike Hrvatske potpisao je Zoran Milanović 2012. godine.

Milanovićeva Vlada je 20. 12. 2012. donijela odluku o potpisivanju Konvencije čime je započeoje proces pristupanja Hrvatske Istanbulskoj konvencijije, što je prvi korak k ratifikaciji  koju najavljuje HDZ-ov premijer Andrej Plenković.

Premijer Plenković potkraj prošle godine je najavio da će Vlada Republike Hrvatske, što skorije pokrenuti postupak ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u Hrvatskom saboru

Prije tjedan dana u Skupštini Zagreba  usvojen je program rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova koji promiče rodnu ideologiju. Za taj program glasali su zastupnici SDP-a, Lijevog bloka i HDZ-a

Program rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova predviđa uvođenja rodno osviještene politike u medije, obveze uvođenja rodno osjetljivih politika u sva područja društvenog života, mjera za donošenje rodno osviještenog proračuna ili edukaciju za rodno osviješteno upravljanje proračunskim sredstvima.

Na istoj svjetonazirskoj poziciji našli su se vijećnici HDZ-a i Rada Borić, a na drugoj zastupnici Bandićeve stranke i Nezavisni za Hrvatsku.

Rodne ideologiju u hrvatskom zakonodavstvu i društvu nameće premijer Plenković, zanemarujući time ustavno uređenje koje ne poznaje termin “rod” i ne sadržava postavke “rodne” teorije, opravdavajući to argumentima marksističkih feminista, “rodnih” i LGBT ideologa koji su potpuno neutemeljeni u znanosti.

M. Marković/foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije