Kategorije Vijesti

Njemačka potresena zločinom u Frankfurtu! Azilant je dječaka (8) bacio pod vlak

Širi dalje

Njemačka je potresena ubojstvom osmogodišnjeg dječaka kojeg je jučer – zajedno s njegovom majkom – na središnjem kolodvoru u Frankfurtu – iz čista mira pod vlak gurnuo 40-godišnji muškarac.



Žrtve nisu poznavale napadača koji ima prebivalište u Švicarskoj, a podrijetlom je iz Eritreje. Ministar unutarnjih poslova sazvao je hitnu sjednicu. Među ostalim – istražuje se moguća povezanost s rasističkim napadom na drugog Eritrejca u okolici Frankfurta prije tjedan dana.

Muškarac je u Švicarsku stigao 2006. Zatražio je azil i dobio ga dvije godine poslije. Bio je dobro integriran, opisuju ga kao uzornog oca troje djece.

Dana 25. srpnja susjedi je nožem prijetio smrću. Zatim ju je davio, zaključao u njezinoj kući i pobjegao, kaže načelnik savezne policije Dieter Romann. Švicarska je nakon toga izdala uhidbeni nalog.

U Njemačku je stigao legalno.

Za desničarsku stranku Alternativa za Njemačku to je još jedan dokaz vladine naivne i neodgovorne politike prema migrantima. Napadač je optužen za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva. Bude li osuđen, prijeti mu doživotna zatvorska kazna.

– Državno odvjetništvo optužuje uhićenog za ubojstvo i dvostruki pokušaj ubojstva. Ako bude osuđen, može dobiti doživotni zatvor. Zasad nemamo indicija da je zločin povezan s napadom u Waechtersbachu, u kojem je teško ozlijeđen državljanin Eritreje.

U svakom slučaju, nastavljamo sveobuhvatnu istragu, u svim smjerovima, kazala je glasnogovornica Državnog odvjetništva Nadja Niesen.

R. I. /Hina/foto:dpa

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije