Kategorije Vijesti

Njemačka policija ubila Hrvata! Mahao je nožem i govorio da je Isus

Širi dalje

U njemačkom gradu Mosbachu u petak je došlo do pucnjave u kojoj je policija ustrijelila  Hrvata Roberta B., javlja Bild. Taj list javlja kako je Robert B. (46) u mentalno neubrojivom stanju naoružan nožem stigao pred kuću svoje bivše partnerice i njihove djece.



Bild Zeitung navodi kako je Robert B., očito u stanju psihičke rastrojenosti, oko 13 sati došao ispred stana svoje bivše partnerice Maje G. s kojom ima dvoje djece, u četvrti Neckarelz. S nožem u rukama obilazio je oko zgrade u kojoj se u prizemlju nalazi njezin stan. Ubrzo je o događaju izviještena policija te je na mjesto događaja stigla ophodnja.

Njemački novinari prenose izjave svjedoka koji navode kako je muškarac naoružan nožem, krenuo na policajce i nije se zaustavljao unatoč upozorenjima. Policajci su ga najprije pokušali zaustaviti pošpricavši ga sprejem suzavcem, ali je on i dalje nasrtao prema njima te je zamahivao nožem. Policajci su tada ispalili prema njemu dva do tri hica i usmrtili ga.

Susjeda Gulber D. (68), koja je poznavala Roberta i njegovu obitelj, svjedočila je što se dogodilo.

“Taman sam se vraćala kući s posla. Sišla sam s autobusa kad sam vidjela Roberta. Imao je nož u desnoj ruci. Obje je ruke ispružio prema gore i izgovarao je biblijske stihove. Obratila sam mu se i pokušala ga smiriti, ali on me uopće nije slušao”, rekla je za Bild.

Govorio je da je  Isus 

“Nije bio pri sebi. Govorio je ‘meni se ništa ne može dogoditi. Ja sam Isus’. Bilo me je strah da ne učini nešto nažao bivšoj supruzi i djeci. Bio je jako ljut na nju. Tada sam nazvala policiju”, prenosi Bild njezine riječi.

Kad je policija došla na lice mjesta, pokušali su ga zaustaviti suzavcem. No, on je nastavio hodati prema policajcima držeći ruke nad glavom, pri čemu mu je u desnoj ruci bio nož.

Jedan policajac je u konačnici ispalio više metaka u Roberta. Iako su ga policajci i djelatnici Hitne pokušali oživjeti, umro je na licu mjesta.

“Otac im je umro pred očima”

Bild navodi kako je Robert, prema tvrdnjama susjeda, patio od šizofrenije. I njegova bivša partnerica bila je mentalno bolesna. Upoznali su se na psihijatriji te su prvotno živjeli skupa, ali ne bez problema i učestalih svađa. Dobili su dvoje djece, a nakon dvije godine veze su se razdvojili.

Robert se preselio u kuću preko puta, a sud mu je dozvolio da jednom u dva tjedna vidi djecu.

“Najgore od svega je što je njegovo dvoje djece sve vidjelo. Povukli su zastore na balkonskom prozoru i gledali što se događa vani. Otac im je umro pred očima”, rekla je susjeda za Bild.

O ragičnom događaju zajedničko priopćenje izdali su Državno odvjetništvo u Mosbachu i Ured pokrajinske policije Baden-Württemberga. Uz opis samog događaja naveli su kako je usmrćeni muškarac bio od ranije poznat policiji po nasilju u obitelji.

Proveden je policijski očevid te se u suradnji s tužiteljstvom nastavlja istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti kobnog incidenta te provjerila opravdanost upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika.

R.I. /Foto: epa


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

26 minuta prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

1 sat prije

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra Marija Banožića

Nakon šest mjeseci općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra obrane…

2 sata prije