Kategorije Vijesti

Noćas tragično preminuo Ivan Parać, bivši vlasnik Pan-Peka

Širi dalje

Noćas je iznenada preminuo Ivan Parać, bivši vlasnik Pan-Peka,  u poslovnim krugovima poznat kao “bivši kralj peciva”.



Parać nakon nekoliko godina rada u tvrtki INA-OKI kreće u poduzetničke vode i 1992. godine s partnerima Vinkom Čilašem i Ivanom Validžićem osniva tvrtku Pan-Pek u partnerovoj obiteljskoj kući i pokreće pekarsku proizvodnju, piše Jutarnji list

.

Za sebe će reći da su oni bili ” pioniri smrznute proizvodnje u Hrvatskoj”. Na tržište ubrzo uvode novine kao što su peciva sa sjemenkama, kornspitz, lisnata peciva i drugo. Posao odlično ide, pa se 1995. godine sele na lokaciju u Radničkoj cesti, a sedam godina kasnije u zagrebačkoj Planinskoj ulici grade najmoderniju tvornicu pekarskih proizvoda.

“Prvu smo smrznutu proizvodnju počeli raditi za Emmezetu kao prvi šoping-centar u Zagrebu, a nakon toga krenula je suradnja s Kauflandom, Lidlom i Sparom. Pratili smo ih od prvog dana te napravili puno zajedničkih proizvoda i projekata”, govorio je Parać nakon uspješnog proboja na tržište.

“Lidl je tu prodaju podigao na najvišu razinu, a slijedi ga i domaći lanac Plodine prateći nove trendove pa tako i oni uspješno kreću s ‘Back off’ pečenjem u svojim hipermarketima.”

Nakon pekarstva okreće se biznisu s nekretninama 

U ožujku 2018. godine Parać i partneri jačaju kompaniju te s poljskim Enterprise Investorom sklapaju ugovor o stjecanju 65 posto udjela u Pan-Peku. Tri godine kasnije potpuno izlazi iz Pan-Peka te prodaje preostalih 35 posto vlasništva Pan-Peka Poljacima.

Nakon pekarstva okreće se biznisu s nekretninama te s partnerom iz Pan-Peka Vinkom Čilašem osniva tvrtku Tim-nekretnine. Krajem prošle godine u prvom redu do mora u Turnju kod Zadra počinje graditi četiri vile i zgrade s po dva kata.

R.I. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen bliski suradnik ministrice Nine Obuljen. Uzeo mito od 39.000 eura

Na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) Zagrebu (Hrvatska), danas je uhićen bivši pomoćnik ministra…

28 sekundi prije

Ivo Josipović dao veliki intervju: “Odnos Hrvatske prema Jasenovcu dobar je primjer za Srbiju”

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović dao je intervju za srpski Radar ( tjednik nastao iz…

11 minuta prije

Đapić: Sličnosti i razlike pregovora sa Sanaderom 2003. i Plenkovićem 2024.

Kako su započeli razgovori HDZ-a i DP-a posljednjih dana, često se povlači usporedba ovih pregovora…

1 sat prije