Kategorije Vijesti

Nova eksplozija u tvornici u oružja u Srbiji. Gradonačelnik Čačka naredio evakuaciju

Širi dalje

Snažna eksplozija odjeknula je Čačkom večeras oko 20 sati. Prema informacijama srpskih Novosti, opet je riječ o eksploziji u tvornici “Sloboda”



“Kod nas u Čačku jezivo, nikada veća eksplozija, bacilo me s kreveta, osjetili su ljudi u Guči 25 km odavde. Ovo je užas. Sloboda je opet eksplodirala”, objavila je korisnica Twittera

Kako pišu srpski mediji, ozlijeđeno je troje radnika a gradonačelnik Čačka Milun Todorović naredio je evakuaciju svih građana koji žive u blizini tvornice. Svi će biti prebačeni u gradski stadion.

“Neophodno je da se svi građani koji žive u blizini tvornice  hitno evakuiraju  iz svojih domova. Zborno mjesto je gradski nogometni stadion”, naglasio je Todorović.

Hitne službe su u stanju najviše spreme, a vatrogasci ne dopuštaju ulaz u okolicu tvornice. Troje radnika zadobilo je lakše ozljede i prevezeni su u čačansku Opću bolnicu.

“Za sada su svi sa lakim tjelesnim povredama. Dvoje ozlijeđenih je trenutno na dijagnostici, ali po onome što smo vidjeli, radi se o lakim tjelesnim povredama i svi će biti zadržani na bolničkom liječenju bez obzira na vrstu povrede”, rekla je portparolka bolnice u Čačku Biljana Kočović.

Četiri ekipe Hitne pomoći su pripravne kod fabrike, ali im vatrogasci još uvijek ne dopuštaju da uđu u tvornićčki krug.

“Bilo je stravično, popucali su svi prozori u trenutku eksplozije, odvaljena su i vrata od pogona”, opisao je jedan od svjedoka.

Inače, tvornica proizvodi kućanske aparate, ali i topnička streljiva, pogonska goriva i eksplozive, a početkom lipnja na istom mjestu došlo je do niza jakih eksplozija u skladištu streljiva.

Šteta je bila velika, a građani Čačka prestravljeni.

M.M. /Foto: Twitter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

1 sat prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

4 sata prije