Kategorije Vijesti

Novi šef SDP-a Zagreb: Prvo želim vratiti Trg maršala Tita

Širi dalje

Novi šef SDP-a Zagreb je Viktor Gotovac.  U drugom krugu unutarstranačkih izbora u Viktor Gotovac je osvojio 696 glasova, a Matej Mišić 325.



Najveća SDP-ova organizacija početkom godine je raspuštena, a iz nje je izbačen veliki broj članova, uključujući i bivšeg predsjednika Gordana Marasa.

Gotovac je u središnjem Dnevniku HTV-a izjavio je da se želi zahvaliti svim drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima, svome timu te svima koji će raditi s njim. Kazao je da se želi baviti politikom, a ne biti političar. Rekao je i da ne želi živjeti od politike, već živjeti uz politiku.

“Ništa neću ništa ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Djelovat ćemo zajedno. Mi smo organizacija. Bavit ćemo se pitanjima koja su socijalne i egzistencijalne prirode za građane grada Zagreba. Bavit ćemo se i pitanjima koja su komunalne prirode da od Zagreba opet napravimo središnju urbanu cjelinu, ne samo Hrvatske, već i ovog dijela Europe”, rekao je.

“Bavit ćemo se i idejama, vrijednostima i ideologijama. Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak trga maršala Tita u Zagrebu i želim da jedna ulica u Zagrebu dobije ime po Aleksandri Zec. Ovih dana obilježavama tu nesretnu i tužnu obljetnicu od 30 godina”, kaže.

“Želimo biti stranka koja nudi građanima ideje, vrijednosti i rad. Želimo pošteno raditi i učiniti ovaj grad dobar za sve naše članove, simpatizere, glasače i za sve ostale. Socijaldemokracija je inkluzivna. Socijaldemokracija nije nešto što se bavi samo sa sobom. Mi ćemo osvojiti vlast i ništa nas na tom putu neće spriječiti”, rekao je Gotovac.

Gotovac je profesor na katedri za radno i socijalno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta. Gojenac je Ive Josipovića. U SDP kse učlanio relativno kasno, tek prije tri godine. Nije sudjelovao u klanovskim i frakcijskim borbama koje su potpuno srozali tu stranku u Zagrebu.

Neobično je da je i prijatelj s puno desnijim političarima poput Ivana Penave ili Zlatka Hasanbegovića iz Domovinskog pokreta.

Hasanbegović je za Jutarnji o njemu rekao da mu je draže “ćaskanje s lucidnim neistomišljenikom nego uskogrudnim istomišljenikom”. Kako je Hasanbegović s Bandićem  maknuo Trg maršala Tita iz Zagreba, mogu se očekivati burne rasprave s Gotovcem.

R.I. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

8 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

11 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

12 sati prije