Kategorije Vijesti

Novi Zagreb se oprašta od najdražeg ugostitelja. Imao je 37 godina, umro je od korone

Širi dalje

“Imao je 37 godina. Umro je od bolesti koju mnogi danas olako shvaćaju, nazivaju izmišljenom i sprdaju se iz nje”, napisala je na Facebooku Helena Šunjić.



Od koronavirusa je u 37. godini preminuo je Križan Pavić, ugostitelj  kojeg su mnogi nazvali “dobrim duhom Novog Zagreba”. Umro je u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Od Pavića, vlasnika dvaju kafića Cotton + u Zapruđu i na platou Mamutice preko društvenih mreža opraštaju se brojni prijatelji i znanci, a mnogi su zapalili i svijeće i stavili cvijeće ispred njegovog kafića.

“Ispred njegovog kafića gomila ljudi. Gomila lampaša i cvijeća. Prijatelji, poznanici, gosti…Svi su došli ispratiti dobrog duha kvarta. Bio je stalno nasmijan. Otkačen. Veseo. Imao je 37 godina. Umro je od bolesti koju mnogi danas olako shvaćaju, nazivaju izmišljenom i sprdaju se iz nje

“Pazite se ljudi”- bila je njegova zadnja poruka iz bolnice. Sretan ti put dobri čovječe. Neka te čuvaju anđeli”, napisala je na Facebooku Helena Šunjić.

Križanov prijatelj, Maro Srezović, šokirao se smrću prijatelja s kojim se prije samo nekoliko dana dopisivao preko poruka i dogovorio druženje.

“Prije nekoliko dana smo se čuli dok je bio u bolnici na kisiku i dogovarali se za whiskey. Ne mogu vjerovati da ga više nema – poručio je Srezović, među ostalim, na Facebooku.

Pavić je, osim što je bio iznimno uspješan i inovativan ugostitelj, bio i jedan od pokretača najluksuznijeg domaćeg gina, veliki ljubitelj antikviteta i zaljubljenik u život.

A da je uistinu bio rođen za ugostitelja i da je mnogima bio drag, najbolje svjedoče svijeće koje su građani Novog Zagreba spontano došli zapaliti ispred njegovih kafića kao posljednji pozdrav i zahvalu. Činjenica je da je svojim idejama i elanom oplemenjivao svijet oko sebe. Jučer i danas cijeli je kvart zavijen u crno i svi su u šoku što više ne sreću nasmijanog Križana.

Megy M. /Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

2 sata prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

2 sata prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

2 sata prije