Kategorije Vijesti

OBAMA HRVATSKU VODI U RAT: Islamisti prijete Hrvatskoj, ubijte svakog stanovnika kolacije

Širi dalje

Američko državno tajništvo objavilo je izvješće o djelovanju međunarodne koalicije koja će se boriti sa Islamskom državom. Na popisu 57 zemalja našla se i Hrvatska


Američki predsjednik Barack Obama najavio je upotrebu vojne sile protiv Islamske države 11. rujna, na samu obljetnicu terorističkog napada na WTC, a o stvaranju međunarodne koalicije protiv džihadista razgovaralo se i na NATO-vom summitu u Walesu, nakon čega je objavljeno kako je oko 40 zemalja pristalo sudjelovati u kampanji u svrhu ‘konačnog uništenja’ ISIL-a koju predvodi SAD.

Zemlje čijim stanovnicima Islamisti prijete
Na popisu koji je objavio State Department nalazi se i Europska unija i NATO, a Hrvatska je članica oba saveza, pa ne čudi kako se našla na popisu i pretpostavlja se kako je prihvatila izravno sudjelovanje u kampanji protiv Islamske države.

To su učinile i Austrija, Belgija, Bugarska, Njemačka, Francuska, Nizozemska, Litva, Češka, Danska, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litva, Luksemburg, Malta, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Španjolska i Velika Britanija.

Hrvatska javnost informaciju je doznala zaobilaznim putem, preko američkog State Departmenta, a ne od svoje vlade. Ponavlja se nedavna situacija kada je javnost preko Pentagona saznala da je Hrvatska među sedam zemalja koje Kurdima šalju oružje i opremu.

Iz Ministarstva vanjskih poslova su naglasili da su davno najavili da će Hrvatska biti dio koalicije.


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Ministar Medved čestitao legendarnoj brigadi: “Vi ste sinonim najvećih pobjeda”

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u nedjelju je čestito pripadnicima 4. gardijske brigade - Pauci, 33. godišnjicu…

15 sekundi prije

“Bljesak slobode” u Okučanima: “Poezija je i vrsta oružja u miru”

Već treću godinu, kao uvod u središnji dio obilježavanja vojno-redarstvene operacije Bljesak, Narodna knjižnica u…

24 minute prije

Kolindi posao cvjeta. Lani je prijavila dobit 146,9 tisuća eura

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je financijsko izvješće za 2023. godinu i prijavila ukupan…

38 minuta prije