Kategorije Vijesti

Objavljene tajne snimke Mamića sa sucima iz Osijeka

Širi dalje

“Kad sam predao Vargine SMS poruke nadležnim tijelima je trebalo tri dana da utvrde da nisu vjerodistojne. Moje svjedočenje i dokaz protiv korumpiranih sudaca s imenima, lokacijama i iznosima pregledavaju i izviđaju od 8. listopada 2020. godine”, objavio je Zdravko Mamić.



“Sada je prilika da se sudstvo pročisti od korumpiranih i nepoštenih sudaca! Hrvatska probudi se, ovo se tiče i tebe i tvoje djece i onih koji su otišli trbuhom za kruhom! Podijeli, neka svi znaju o kome je riječ!” naveo je Mamić.

U međuvremenu je  RTL  objavio da su u posjedu su fotografija koje je, zajedno sa svojim iskazom Zdravko Mamić poslao DORH-u. One, tvrdi Mamić, potvrđuju njegove navode.

Na fotografijama se vidi primjerice sudac Županijskog suda u Osijeku Darko Krušlin u društvu člana uprave Dinama, Ade Kožula. Kako su najavili, ostale fotografije objaviti će u televizijskom programu.

Zatim je tu i fotografija Mamićevog druženja sa sucem Zvonkom Vekićem, kao i s Ljubomirom Pribićem, zamjenikom šefa zatvora u Osijeku. Tu su i fotografije Darka Krušlina u vikendici u kojoj se, tvrdi Mamić, nalazio sa sucima.

Osječki Županijski sud izvijestio je u srijedu da ne želi komentirati optužbe osuđenika Zdravka Mamića s konferencije za novinare u Mostaru, ali poziva nadležna tijela da se izrečeni navodi istraže i ispitaju

“Županijski sud u Osijeku neće komentirati i polemizirati s navodima osuđenika Zdravka Mamića, ali tražimo da se po nadležnim tijelima svi navodi istraže i ispitaju jer je to u cilju i interesu Županijskog suda u Osijeku i hrvatskog pravosuđa”, navodi se u priopćenju koje je uputio glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

Nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu i kaznu od šest i pol godina zatvora Mamić je na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu i suce osječkog Županijskog suda Zvonka Vekića i Darka Krušlina, a predsjednika toga suda Zvonka Vrbana nazvao je “kriminalcem, koji će kad-tad biti smijenjen”.

“Mamić je iznio ozbiljne tvrdnje koje kontaminiraju poziciju sudbene vlasti. Bio je jasan i precizan oko iznosa i zašto ih je dao”.

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura, koje je trebao podijeliti sa sucima Darkom Krušlinom i Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze, i da je o svemu obavijestio Državno odvjetništvo.

M. Marković/ Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije