Kategorije Vijesti

OBJE SU PALE: Uhićene dvije prevarantice, bankarica je s računa klijentice digla 20.000 eura

Širi dalje

Zagrebačka policija uhvatila je dvije prevarantice i završila istragu nad njima. Bankarica krala od svojih klijenata, a druga lažno sklapala ugovore



Policija sumnja da je prva, 48-godišnja zaposlenica banke u Novom Zagrebu, početkom godine klijentici pokrala ušteđevinu.

Sumnja se da je u siječnju 2019. godine u poslovnici banke bez znanja i odobrenja klijentice banke provela transakciju zatvaranja oročenog depozita i gotovinske isplate štednje u iznosu od 20.000 eura.

U travnju prošle godine je u poslovnici na Trešnjevci provela fiktivne transakcije kojima si je uzela iznos od 35.500 kuna. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 184.000 kuna.

Potpisivala ugovore s tuđom osobnom iskaznicom.

Druga prevarantica je 30-godišnjakinja. Policija sumnja da je 10. siječnja i 14. siječnja, putem web shopa, oštetila dva trgovačka društva.

Radi se o tome da se 30-godišnjakinja poslužila s preslikom osobne iskaznice 67-godišnjakinje i potpisala pet pretplatničkih ugovora na ime oštećene, aktivirala određene tarife i na taj način kupila pet mobitela.

Prilikom preuzimanja mobitela na dostavnicama je krivotvorila potpis 67-godišnjakinje kao i na Potvrdama o zasnovanom pretplatničkom ugovoru. Nakon toga je tri mobitela prodala putem oglasnika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv obje osumnjičene podnesena su posebna izvješća nadležnom državnom odvjetništvu.

R. I./Foto: ilustracija

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

43 minute prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije