Kategorije Vijesti

Od korone preminuo novinar Nenad Bunjac, imao je 53 godine

Širi dalje

Od posljedica covida-19 preminuo je riječki novinar i kolumnist Nenad Bunjac. Imao je 53 godine. Bio je dragovoljac Domovinskog rata.



Nenad Bunjac završio je Grafičku školu u Zagrebu, a potom je na tadašnjem Pedagoškom fakultetu u Rijeci studirao psihologiju.

Bio je dragovoljac Domovinskog rata, a 90-ih je u riječkom Novom listu pisao kolumnu te je bio žestoki kritičar tadašnje HDZ-ove vlasti na čelu s Franjom Tuđmanom. Kasnije je objavljivao tekstove u različitim hrvatskim medijima, a najzaženiji je bio na portalu Index.

Njegov mlađi brat, bivši saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac, informaciju o smrti brata objavio je na svom privatnom Facebook profilu: “Nenad Bunjac, moj brat, napustio je svoje tijelo”, napisao je  Branimir Bunjac.

Kolege i prijatelji s tugom i nevjericom spominju njegov prerani odlazak.

 

 

Željko Raukar je napisao:

“Otišao je danas nažalost, desetljećima prerano, drugačiji, autentičan, poseban i svoj…, inteligentan i lucidan, slobodouman i strastven, nepokoreni slobodar – Nenad Bunjac, dragi kolega i prijatelj s kojim sam gotovo izrijekom dijelio vizije ali ponekad nisam sasvim dijelio stavove o tome kako te vizije pretvoriti u ciljeve i stvarnost, a opet, upravo sjajno smo se slagali i znali baš guštati u susretima.

Zbogom dragi, dobri čovječe, zbogom ljudino, zbogom frende, bilo je lijepo i ponosno znati te, počivaj onako kako samo ti to znaš, svim bliskim osobama iskrena, duboka sućut.”

Jura Gašparac je uz objavu o smrti  prijatelja Bunjca kometnirao  i prosvjed antivaksera u Zagrebu.

“Dragovoljac Domovinskog rata. Domovinu je nastavio braniti i kao vrhunski novinar… Gospodin par excellence, moj Camerad… danas je svoju borbu završio na respiratoru… usmrćen od te i takve razularene rulje kakva je upravo danas mahnitala i to na samom Trgu koji je srce naše rodne Grude……

Jer sve se vrati… pa tako ruljo… skinite mi se kako sa fejsa a tako i iz života što prije… jer više nemam baš nikakvog razumjevanja za vas/vaše osmrtnice.

Mit Kinderstube : fukaro , đubradi , idioti….gonite se do đavola… živo mi se više jebe za vas i vaše.”

Obitelji Nenada Bunjaca izažavamo iskrenu sućut.

M. Marković/Foot: Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

11 minuta prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije