Kategorije Vijesti

OPTUŽENI ZA RAKETIRANJE BANSKIH DVORA: “Bili ste pobunjenici, a zna se kako se s njima postupa”

Širi dalje

Nitko od šestoro oficira JNA koji se terete za raketiranje Banskih dvora 7. listopada 1991., ne nalaze se na području Hrvatske. Najavljeno je raspisivanje trjeralice, a u međuvremenu je HRT razgovarao s dvojicom osumnjičenika. 



 

Napad na Banske dvore bio je pripremljen u Zemunu, u zapovjedništvu ratnog zrakoplovstva JNA. Zapovjed je izdao general major Ljubo Bajić koji danas živi u Srbiji.

Bajić je za HRT telefonom izjavio: Vi ste za mene bili oružani pobunjenici, a zna se kako se sa pobunjenicima postupa. Hrvatska nije bila država, niti je bila priznata država. Što se desilo, desilo se

, kazao je.

Naredba je bila proslijeđena Đuri Miličeviću, zapovjedniku lovačke eksadrile, a istražitelji smatraju da je mozak operacije bio pukovnik Slobodan Jeremić.

No u telefonsom razgovoru za HRT Jeremić je sve negirao.

“Ne znam da je bio napad, ja i nisam siguran, nije to nikad ni dokazano. Ne znam što je bilo. Ja sam tražio da ide mještovita komisija, naša i Hrvatska da to utvrdi. Ja ni ne znam da je to bio napad”, kazao je Jeremić.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je da će za osobama protiv kojih su podignute kaznene prijave a en naoaze se u Hrvatskoj biti raspisane međunarodne tjeralice.

I Bajić i Jeremić kažu da su spremni razgovarati s istražiteljima, ali isključivo srbijanskima. Napominju da ne vjeruju u izručenje Hrvatskoj.

M.P./foto:screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

6 minuta prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

44 minute prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

2 sata prije