Kategorije Vijesti

Osuđena Ana Karamarko, oduzima joj se 160.000 kuna

Širi dalje

Gotovo četiri mjeseca otkako je Uskok podignuo optužnicu protiv 38 osoba okrivljenih za utaje poreza teške 20 milijuna kuna u tzv. akciji ‘Flajš’, jedna od optuženih Ana Karamarko osuđena je uvjetno na deset mjeseci zatvora. Presude su izrečene i četvero njezinih suoptuženika koji su kao i Karamarko priznali krivnju.



Ana Karamarko koja se teretila za utaju oko 460.000 kuna poreza priznala je krivnju te se nagodila s USKOK-om.

Osuđena je uvjetno na deset mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Mora platiti i 50.000 kuna sporedne novčane kazne te joj se oduzima oko 160.000 kuna. Karamarko mora platiti i 30 tisuća kuna sudskih troškova.

Ona je jedna od 38 što pravnih što fizičkih osoba koje USKOK u akciji Flajš tereti za porezne prevare teške 20 milijuna kuna

Osim nje, krivnju su priznala još njezina četiri suoptuženika koji su se također nagodili s USKOK-om. I njima su danas također izrečene presude. Što se tiče ostalih optuženika, postupak je za njih razdvojen, a sljedeće je ročište zakazano za 22. studenog kad će se znati hoće li biti još nagodbi.

Ana Karamarko supruga je Tomislava Karamarka, bivšeg predsjednika HDZ-a koji je svojevremeno njezino uhićenje nazvao političkim progonom uperenim protiv njega. Bila je uhićena u srpnju 2020. s ostalima te je nakon ispitivanja bila puštena da se brani sa slobode. Optužnica je podignuta u srpnju ove godine.

R.I. /Foto: cropic


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ana karamarko

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

3 sata prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

3 sata prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

3 sata prije