Kategorije Vijesti

Otac Vuka Vukovića postao šef Holdinga: ‘Uskoro ćete svi saznati tko je on’

Širi dalje

Otac našeg uglednog i svjetski priznatog ekonomista Vuka Vukovića, Nikola Vuković, jučer je imenovan novim šefom Zagrebačkog holdinga. To je na svom Facebook profilu komentirao Vuk Vuković.



Evo što je rekao o svom ocu:

“Kad sam gostovao u NU2 prošle godine, spomenuo sam pred kraj emisije kako mi je u obrazovanju i razvoju puno pomogao moj otac sa svojom bibliotekom od 15 tisuća knjiga. Zapravo je 17 tisuća, jer su 2 tisuće kod mene.

Sada je već, nakon godinu i par mjeseci, blizu 18 tisuća (evo naručili smo 200 komada sabranih djela ekonomskih klasika iz US prije koji tjedan). U svakom slučaju radi se o jednoj od najvećih privatnih biblioteka vjerojatno u ovom dijelu Europe. ( Tom fundusu, 30 do 50 naslova, pridonio je i autor ovog teksta, op, a.)  I to je najbitnije što trebate znati o novom šefu uprave Zagrebačkog Holdinga. Čisto kao detalj koji ukazuje na suštu suprotnost od bivše uprave i dosadašnjeg načina upravljanja.

O njegovoj stručnosti, znanju i sposobnosti neću govoriti, o tome ćete se uvjeriti sami, vrlo brzo. Mislim da je skupljena izvrsna ekipa i uvjeren sam u uspjeh, tako da čestitam svima koji su preuzeli ovaj težak posao, i čestitam  gradonačelniku i zamjenicima na sjajnom potezu!

Bravo tata, zaslužio si apsolutno, i samo naprijed!

P.S. Ovo naravno znači da ja ne sudjelujem u projektu transparentnosti grada Zagreba, odnosno ako i budem, to će biti besplatno i za grad i za Holding”, napisao je Vuk Vuković.

Posljednja rečenica Vuka Vukovića odnosi se na projekt njegove tvrtke Oraclum, koja je napravila aplikaciju transparentnosti koju uvode gradovi po Hrvatskoj. Radi se o aplikaciji putem koje građani mogu na internetskoj stranici pregledavati svaki pojedinačni trošak, svaki pojedinačni ugovor te sve plaće svih zaposlenika gradova ili tvrtki.

Iako je Tomislav Tomašević najavljivao javni natječaj i za Holding i za Grad, jučer je  stiglo priopćenje u kojemu su objavili kako je Skupština Holdinga, koju u skladu sa zakonom i propisima sada čine Tomašević i njegovi zamjenici, Danijela Dolenec i Luka Korlaet, imenovala novu Upravu Holdinga.

Iz Možemo su nam rekli da je gradonačelnik morao djelovati zbog veličine problema u Holdingu, ali da će se za ostale članove Uprave raspisati javni natječaj. Ovo je, tvrde, iznimka.

“Jednostavno su se morala popuniti neka mjesta koja su ostala prazna odlaskom stare Uprave”, rekli su iz Možemo za Index. Tomašević je ranije izjavio da su u razrješenje i nova imenovanja u Nadzornom odboru i Upravi Zagrebačkog Holdinga išli jer Holding ima gubitak te je potrebno hitno djelovati i financijski ga restrukturirati.

“U petak smo kao Skupština Zagrebačkog Holdinga, koju činimo ja i moji zamjenici, obavili razgovor s cjelokupnom Upravom, a nakon toga smo obavili razgovor s gotovo cjelokupnim Nadzornim odborom. Razgovarali smo o stanju, o situaciji da nakon sedam godina prvi put imamo gubitak od oko 305 milijuna kuna, tako da smo odlučili brzo djelovati”, rekao je Tomašević pred novinarima.

Opširnije o biografiji Nikole Vukovića i svim detaljima iz njegove profesionalne karijere možete čitati OVDJE.

M. Marković/Foto: gradzagreb


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

41 minuta prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

1 sat prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

2 sata prije