Kategorije Vijesti

Ovo je citat s press konferencije SDP-a: “Plenkovićevi radari su mlohava ćuna”

Širi dalje

O golemoj aferi koja potresa Inu oglasilo se i vodstvo SDP-a na konferenciji za medije. Govorio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin i potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, a među ostalim pozvali su na prijevremene izbore izbore.



Predsjednik stranke Peđa Grbin na početku je rekao kako su “HDZ-ovci iz Plenkovićevog kruga su poslani u Inu radi kontrole”. “Gle čuda, nisu nisu vidjeli da HDZ-ovac krade. Treba nam država bez HDZ-a”, ustvrdio je Grbin.

– Pljačka se dogodila u trgovačkom društvu, u firmi u kojoj Hrvatska možda nije najveći vlasnik, ali je veliki suvlasnik i ima preko 40 posto udjela. Preko 40 posto novca koji je nestao je na ovaj ili onaj način trebao pripasti Hrvatskoj, našoj državi, našim građanima, ali umjesto toga završilo je u nečijim džepovima i gle čuda na čelu te priče nalazi se osoba s HDZ-ovom stranačkom iskaznicom. Volio bih reći da sam šokiran, ali nisam – istaknuo je Grbin.

Napominje i kako je ironija da je na čelu nadzornog odbora Ine zadnjih gotovo godinu dana osoba koja je istovremeno na čelu Časnog suda HDZ-a.

– Sada bi se protiv te osobe u HDZ-u trebao voditi njihov stranački postupak jer kao predsjednik nadzornog odbora nije vidio da mu se pred nosom krade najmanje milijarda jer istraga je u tijeku i vidjet ćemo da li ovo staje na ugovorima koji su se do sada otkrili i na novcu koji je završio na računu jednog umirovljenika ili ide dalje – kaže Grbin.

Grbin je osim na ostavke odgovornih pozvao i na prijevremene izbore jer smatra kako sustav upravljanja državnim društvenim poduzećima ne funkcionira na dobar način.

– Dokle god Plenkovićeva i HDZ-ova šapa stoji nad našim poduzećima, koja su vlasništvo i ove države i naših građana, ovakve stvari će se događati. Događale su se i događat će se i ubuduće dokle god je HDZ na vlasti zato prije nego što me pitate koji je način da se ovo spriječi odmah ću vam odgovoriti država bez HDZ-a koji ima prilike krasti na ovaj način – poručio je Grbin.

Nakon Grbina govorio je i potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

– Kada razbojnici opljačkaju banku oni se zovu banda dakle banda je opljačkala Hrvatsku. Ta banda u doba najveće energetske krize, koja je povezana sa visinom inflacije nepojmljivom u zadnjoj dekadi, umjesto da dio od ukupno dvije i pol milijarde kuna, dakle milijarda kuna koje je banda opljačkala uz milijardu i pol dobiti Ine u prvom kvartalu, da taj novac služi kao pomoć kućanstvima u Hrvatskoj. Umjesto da se tim novcem pomogne onima koji su najviše ugroženi energetskom krizom i inflacijom, banda je taj novac opljačkala i stavila na neke posebne račune – započeo je Hajdaš Dončić ponavljajući kako je ovo pljačka neviđenih razmjera.

– Gospodin premijer je čovjek koji se hvali istančanim ticalima i radarom koji prepoznaju kriminal, mislim da mu ti radari i ta ticala nisu ništa drugo doli jedna mlohava čuna. Zato je vrijeme za izbore! – ustvrdio je Hajdaš Dončić.

D.M. /Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

13 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije