Kategorije Vijesti

Pantovčak službeno potvrdio: Milanović dao Plenkoviću mandat za sastavljanje Vlade

Širi dalje

Ured predsjednika i službeno je priopćio da je Andrej Plenković dobio mandat za sastavljanje Vlade.



“Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske kojom je, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru, mandat za sastavljanje Vlade RH povjerio Andreju Plenkoviću.

Odluku o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade RH predsjednik Milanović je danas i uručio Andreju Plenkoviću na sastanku održanom u Uredu Predsjednika Republike čime je Andrej Plenković postao mandatar za sastavljanje Vlade RH.

Prije nego što mu je predsjednik Milanović povjerio mandat za sastavljanje Vlade RH, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predao je Predsjedniku Republike potpise 78 izabranih zastupnika u Hrvatski sabor čime je dokazao da uživa povjerenje većine svih zastupnika.

Prema Odluci o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade RH, odmah po sastavljanju Vlade, a najkasnije u roku od 30 dana od prihvaćanja mandata, mandatar Andrej Plenković dužan je program Vlade i Vladu predstaviti Hrvatskom saboru i zatražiti glasovanje o povjerenju.

Podsjećamo, predsjednik Milanović je u četvrtak, na temelju odredbi Ustava Republike Hrvatske i Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, donio i Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora za 16. svibnja 2024. godine.

Uz predsjednika Milanovića pri predaji potpisa i uručenju Odluke o povjeravanju mandata bio je predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, a uz predsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a bio je predstojnik njegovog Ureda Zvonimir Frka-Petešić”, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

D.M: /Foto: x


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Novinar zgrožen ponašanjem Severine: Lažno je optužila svećenika

Mario Nakić,  novinar i programer, osnivač portala Liberal, zgrožen je ponašanjem  Severine i dijela hrvatskih medija…

2 minute prije

Preminuo omiljeni zagrebački pedijatar: “Sretni smo što smo ga imali”

Nakon duge i teške bolesti jučer je prerano preminuo omiljeni pedijatar iz Doma zdravlja u…

42 minute prije

Gvardiol oduševio medije i navijače: “Taj momak će pokoriti svijet”

Manchester CIty jučer je osvojio ukupno deseti naslov prvaka Premier lige, ali i šesti trofej…

1 sat prije