Kategorije Vijesti

Penava pita ‘je li današnja Hrvatska ona koju smo sanjali?’

Širi dalje

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u subotu u Vukovaru, u  povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 24. obljetnice dovršetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, je li današnja Hrvatska ona koju smo sanjali.



Na 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 24. obljetnice završetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Hrvatske, izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Penavom, položilo je vijenac kod Spomen-obilježja na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

„Danas obilježavamo dvije značajne obljetnice za našu domovinu. U spomen na sve koji su dali sebe za svoju domovinu, šaljemo simboličnu poruku s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, jer da nije bilo njih, pitanje je bi li danas bilo i hrvatske države.“, rekao je Penava.

Vezano za proteklih 30 godina samostalnosti hrvatske države, izjavio je da se – gledajući na situacije koje se na dnevnoj bazi događaju u Hrvatskoj – iz Vukovara ne možete ne upitati jesu li ljudi koji su dali svoje živote za ovu državu to zaslužili i je li to Hrvatska kakvu smo sanjali.

Molitvu za hrvatsku domovinu i sve žrtve iz Domovinskog rata predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić.

Hina/Foto: FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

8 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

11 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

12 sati prije