Kategorije Vijesti

PENAVA: Podizanju spomenika krvniku s Trpinjske ogledan je primjer zašto ćirilici nema mjesta u Vukovaru

Širi dalje

Grad Vukovar u priopćenju za javnost osudio je današnje postavljanje i otkrivanje spomen-ploče u Novome Sadu generalu JNA Mladenu Bratiću, koji je kao zapovjednik Novosadskog korpusa poginuo 2. studenog 1991. u napadu na Vukovar.



U priopćenju koje je potpisao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocjenjuje se kako je to vrlo jasan pokazatelj da je velikosrpska ideologija i dalje smjer politike Republike Srbije.

“Slijedom današnjeg podizanja i otkrivanja spomen ploče generalu JNA Mladenu Bratiću, zapovjedniku Novosadskog korpusa koji je 02. studenoga 1991. godine poginuo u napadu na Vukovar, a koja je danas upriličena u Novom Sadu, Grad Vukovar osuđuje ovakve postupke Vojske i Vlade Republike Srbije.

Ovo je jedan vrlo jasan pokazatelj da je velikosrpska ideologija i dalje smjer politike Republike Srbije. Također je i ogledan primjer razloga zašto ćirilici nema mjesta u Vukovaru te očita poruka svim naivnima koji su nas sve ovo vrijeme uvjeravali kako pismo ništa nije krivo.

S izrazitim nestrpljenjem očekujemo žurnu reakciju predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, gospodina Milorada Pupovca, Srpskog narodnog vijeća te Samostalne demokratske srpske stranke, da nam se obrate temeljem ovog pitanja te barem i na ćirilici hrvatskoj javnosti predoče jasnu i nedvosmislenu osudu i ograđivanje od ovakvih postupaka, jer sve drugo će govoriti u prilog tome da se mi cijelo vrijeme jako dobro razumijemo”, zaključio je gradonačelnik Penava.

R.I. Hina/Foto:FaH

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

1 sat prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

3 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

4 sata prije