Kategorije Vijesti

Plenković o Banožićevom APN kreditu: On će sve objasniti

Širi dalje

Premijer Andrej Plenković u srijedu je izjavio da će ministar obrane Mario Banožić objasniti sve vezano uz kredit APN-a za gradnju kuće, dodavši da ga ministar nije konzultirao kada je kredit zatražio pa nema potrebe da sada on to komentira u Banožićevo ime.



“Ne znam da li je dobio, vidio sam i ja tu vijest. Mislim da će on o tome reći sve što treba. On je, osim što je ministar i građanin Hrvatske kao i svaki drugi, pa je pritom u jednakom statusu kao i svi ostali. Ali, budući da nemam saznanja je li dobio (kredit) i je li cijeli proces glede tih subvencija APN završen, je li o tome odlučeno. Prepustimo to njemu i nadležnom ministarstvu, a to je u portfelju ministra Bačića”, rekao je Plenković u Petrečanima.

Tamo je sudjelovao je na Drugom svjetskom kongresu sportskog turizma, a novinare je zanimalo kako komentira činjenicu da je Banožić dobio subvencionirani kredit za gradnju kuće u Vinkovcima, što je za “24 sata” potvrdilo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, te je li trebao aplicirati nakon prestanka mandata.

“Neka on to pojasni. Nije me konzultirao kada je tražio kredit, pa nema potrebe da ja sada  komentiram u njegovo ime. On će siguran sam sve što god treba, tko ga god pita, znati odgovoriti”, odgovorio je premijer.

Novinari su premijera pitali i jesu li realistični zahtjevi sudaca za povećanjem osnovice za obračun plaće za 20 posto, a premijer smatra da se razgovori resornog ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice s predstavnicima sudaca odvijaju u dobrom smjeru te da će dogovor biti postignut.

“Mislim da ti razgovori idu dobro. Tu postoje neki, recimo to tako, maksimalistički zahtjevi sudaca, postoji nekakva inicijalna pozicija Ministarstva i postoji prostor između ta dva, recimo to tako, okvira, za dogovor”, rekao je.

Uvjeren je da će se postići konsenzus te podsjetio da je Vlada povećavala plaće i u državnom i u javnom sektoru, kao i na pakete pomoći gospodarstvu i građanima kako bi se smanjio utjecaj krize.

Mislim da smo u dobroj poziciji i da ćemo naći jedno rješenje za plaće sudaca, koje je razumno i dobro, kao što ih nalazimo za sve situacije u proteklih godinama, poručio je.

Naglasio je pritom da je njegov cilj kao predsjednika Vlade bio očuvati socijalnu koheziju u Hrvatskoj. “Uspjeli smo spriječiti krize, spriječiti frakture i na tom tragu politike mislim da ćemo voditi Hrvatsku u pravom smjeru i u budućnosti”, poručio je.

Hina/Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije