Kategorije Vijesti

Plenković o štrajku učitelja: ‘Ja radim 15, 16 sati na dan, nitko me ne žali niti to tražim’

Širi dalje

Premijer Andrej Plenković komentirao je u Bruxellesu nastavak štrajka učitelja iako je dan ranije najavio povećanje plaća. Ustvrdio je da su netočna tumačenja da je Vladin prijedlog za povećanje plaća svim javnim i državnim službenicima od 6,12 posto od iduće godine predizborni dar.



 

Naglasio je da je riječ o kontinuitetu politike njegove Vlade, koja je, kaže, susretljiva. Istaknuo je da štrajk nije opravdan i da nema razloga za štrajk “jer ništa ne gori”:”U supstanci, ako stvar ogolimo do kraja, zahtjev je bio želimo šest posto veću plaću i oni će je dobiti u idućoj godini. Moramo onda razmisliti je li štrajk opravdan”.

”Znači ako tražite neki iznos, taj iznos ćete baš dobiti, je li onda svrhovito i smisleno činiti štrajk? Ja recimo radim po 15, 16 sati na dan pa ne pitam nikog, niti me itko žali, niti tražim da me itko žali. I radim to jer želim to raditi”, istaknuo je premijer kazavši da je Vlada spremna uhvatiti se u koštac s kompleksnom uredbom o koeficijentima, koju se “nikad nije pravično i cjelovito riješilo”.

R.I. /Foto:gov.hr

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije