Kategorije Vijesti

Plenković potvrdio: Bit će smijenjen šef vojne tajne službe!

Širi dalje

Premijer  Andrej Plenković je nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a komentirao razrješenje šefa VSOA-e Ivice Kindera. Rekao je da će on biti razriješen kada mu se nađe zamjena.



Plenković je rekao da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće, proučio, pročitao ga.

“Danas sam prvi put vidio izvješće Vijeća za nacionalnu sigurnost, pročitao sam ga, potom sam zvao na sastanak ravnatelja Kindera, razgovarali smo i usuglasili smo da je s obzirom na više nego jasno uočene nepravilnosti i nezakonitosti niza djelatnika u okviru VSOA-e da ćemo ga razriješiti te dužnosti. Prema informacijama koje ja imam i onome što je on kazao ne vidim tu neku njegovu korist ili izravnu odgovornost, ali došlo je nepravilnosti za koje su odgovorni pojedini službenici i neki nadređeni u hijerarhiji.

Međutim, on nema zamjenika, dogovorit ćemo se da njegovo razrješenje stupi na snagu kad se dogovorimo o osobi koja će ga zamijeniti. To  mora biti osoba oko koje postoji suglasje predsjednika Vlade i predsjednika Republike, a na prijedlog ministra obrane”, pojasnio je Plenković.

Upitan kako postići to suglasje s obzirom na narušene odnose između spomenute trojice, premijer je odgovorio:

“Što se tiče gospodina Kindera, on je izabran na dužnost prije sedam godina, a izabrali su ga tadašnja predsjednica Grabar-Kitarović i tadašnji premijer Zoran Milanović. Mi smo mu prije tri godine produžili to povjerenje. Sada kod ove situacije, s obzirom na aktivnosti koje su se dogodile, nema prostora da on ostane na tom mjestu. Mi ćemo pronaći osobu koja ima odgovarajuće vještine. Ne vidim razloga da se u sljedećim danima ili tjednima ne pronađe osoba koja će obavljati tu dužnost”, rekao je.

Govoreći o imenovanju novog kandidata rekao je da ne vidi problem u tome da ministar Banožić imenuje nekoga i da ga onda potvrde on i ministar Milanović.

“Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana”, rekao je Plenković.

Na pitanje je li riječ o članu HDZ-a, odgovorio je kako “djelatne vojne osobe nisu članovi političkih stranaka”.

Plenković je rekao da ga u izvješću nije ništa šokiralo.

“Proteklih nekoliko mjeseci je i ravnatelj poduzimao neke aktivnosti. U proteklih nekoliko tjedana bili smo informirani o prirodi aktivnosti koje su se događale. To su sve devijacije do kojih ne treba dolaziti, dodao je”, kazao je odgovarajući na pitanje je li ga izvješće šokiralo.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ivica kinder

Najnovije

Lokomotiva – Rijeka 3:1 Lokosi osigurali Dinamu vodeće mjesto

Lokomotiva je pobijedila Rijeku 3:1 u 32. kolu SuperSport HNL-a u Kranjčevićevoj i napravila ogrman…

5 sati prije

Krasnec: Milanović je uporno demantirao, a kad je ulovljen u laži, zašutio je!

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec, autor knjige “Neprijatelji iz čista mira”, gostovao je u emisiji HTV-a…

10 sati prije

Autor knjige o Milanoviću i Plenkoviću otkrio trenutak koji je odredio njihov odnos

Kada je krenulo neprijateljstvo između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Jesu li i u mladosti…

11 sati prije