Kategorije Vijesti

Plenković potvrdio Sabor se raspušta 14. ožujka. Ovo su mogući datumi izbora

Širi dalje

Premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici vlade službeno je objavio datum raspuštanja Sabora. Jutros je na sastanku koalicije dogovoreno da će se Sabor raspustiti u četvrtak, 14. ožujka, rekao je.



Prije raspuštanja Sabora donijet će se novi paket mjera koje se tiču cijena struje i plina. “Omogućit ćemo svima mirno ljeto i vrijeme za formiranje nove većine i vlade”, rekao je.

Plenković je ranije najavio da će Sabor biti raspušten najkasnije 22. ožujka te da će se izbori za 11. saborski saziv održati prije izbora za Europski parlament.

Odluku o raspisivanju izbora donosi predsjednik Republike, a od dana stupanja na snagu odluke do dana izbora mora proteći najmanje 30, a najviše 60 dana.

Najranija nedjelja za izbore je 14. travnja. Izbori se mogu održati i 21. travnja, 28. travnja, 5. svibnja i 12. svibnja. Kada će se oni točno održati odlučuje predsjednik republike Zoran Milanović, koji i saziva Sabor na prvo zasjedanje.

“Osigurano je najveće povećanje plaća u povijesti države”

Na samom početku sjednice Plenković je čestitao Dan žena. “Ravnopravnost muškaraca i žena je osnovna vrednota našeg Ustava”, rekao je Plenković i rekao da će se njegova vlada boriti za poboljšanje položaja žena.

“Potvrdili smo odličan dijalog sa sindikatima državnih i javnih službi”, rekao je Plenković i podsjetio na rast osnovice za plaće.

“Osigurano je najveće povećanje plaća u povijesti države, na taj način ćemo povećati standard sugrađana. Pogotovo onih u državnoj i javnoj službi”, rekao je.

Vlada je na sjednici glasala za novi zakon o ugovorima za mlade liječnike, a ministar Malenica je najavio zakon o lobiranju.

D.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Josip Jurčević je prošle godine bio uhićen, pretresli su mu kuću

U studenom prošle godine zagrebačka policija pretražila je obiteljsku kuću Josipa Jurčevića, novog saborskog zastupnika…

7 minuta prije

Otkriveno zašto Josip Jurčević neće dati podršku HDZ-u

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro potvrdio je danas Hini da njihov zastupnik Josip Jurčević…

1 sat prije

Društvene mreže ‘gore‘ zbog Modrićevog poteza: “Pogledajte što Luka radi”

Nogometaši Reala plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u…

2 sata prije