Kategorije Vijesti

Počela podjela bijele tehnike za 888 romskih obitelji u Hrvatskoj

Širi dalje

Ukupno 888 romskih obitelji u Hrvatskoj dobilo je peći na drva, perilice rublja, škrinje, frižider, namještaj za kuhinju i drugo. Pomoć je dobilo i njih 360 iz Međimurja



Ovih dana je krenula isporuka bijele tehnike i predmeta za kućanstva u sklopu godišnjeg programa za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine za 2019. godinu, piše emedjmurje.

Provedbeni partner u projektu bio je Savez Roma u RH ‘Kali Sara’.

– Programa ne bi bilo bez posebnog zajedničkog napora sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje predvođenog državnim tajnikom Nikolom Mažarom – objavio je saborski zastupnik Veljko Kajtazi na Facebooku, dodavši da su ove godine obuhvatili 888 romskih obitelji u Hrvatskoj, a zbog velikih potreba će projekt nastaviti i sljedeće godine.

Od 888 kućanstava, njih 360 iz Međimurja je dobilo peći na drva, perilice rublja, škrinje, frižider, namještaj za kuhinju i drugo. Kako nam je rekao Matjaš Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije, ovo je prva godina takvog projekta, a za iduću godinu najavljuje podjelu građevinskog materijala koji će poslužiti obnovi kuća.

–  Zahvaljujem našem saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju na pomoći, predsjednici ‘Kali Sare’ Suzani Krčmar i svim suradnicima iz Vijeća romske nacionalne manjine na terenu na provedbi ovog projekta – kazao je Oršuš iskazavši zadovoljstvo učinjenim, jer se na ovaj način pomoglo, kako je rekao, samcima, starcima i nemoćnima. Ipak, iskazao je žal što nisu mogli obuhvatiti sve potrebite, zbog manjka sredstava.

Dodao je da zahvaljuje i ravnatelju Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Alenu Tahiriju, na svemu što čini za Rome.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

14 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

16 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

19 sati prije