Kategorije Vijesti

Policija potvrdila: Pronađeno mrtvo tijelo u centru Rijeke

Širi dalje

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je kasno u srijedu da je pronađeno beživotno tijelu u ulici Franje Račkoga.



Riječka policija je pak izvijestila je da su oko 19.30 sati dobili dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta. Do dolaska Hitne pomoći muškarac je preminuo. Tijelo je poslano na obdukciju.

Tijekom večeri pojavilo se mnoštvo informacija o navodno stradalima osobama uslijed poplave, ali policija je u konačnici potvrdila samo ovaj pronalazak. Kako je točno došlo do smrtnog stradavanja bit će poznato nakon što se obavi očevid.

Prema neslužbenim podacima, u Rijeci je u srijedu navečer za dva sata palo 140 litara kiše po četvornom metru dok je prosjek za Rijeku u rujnu, prema podacima DHMZ-a 170 litara. Promet ulicama središta grada je ili onemogućen ili usporen.

Oborinska kanalizacija nije mogla prihvatiti svu kišu pa su ulice poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova pa su neki automobili zaglavili u otvorima.

Objavljena je i  dramatična snimka na kojoj iz poplavljene igraonice vatrogasci i okupljeni građani su evakuira djecu koja su se za vrijeme potopa našli u prostoru koji se očito počeo puniti vodom.

Kolike su štete nastale nemoguće je procijeniti, ali strašne snimke koje su dolazile sa svih strana, poglavito iz centra grada, pokazuju već sada da je stanje na terenu katastrofalno.

Poplavljene su i uništene su brojne zgrade; sjedište policije, sjedište vatrogasaca, zgrada Rektorata, Dječja kuća, Palača šećerane, MMSU, OŠ Vežica, Trsat i brojne druge.

Kiša uzrokovala je i probleme u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji u centru grada tijekom večernjih sati. Krov nije izdržao toliku kišu te je došlo do prodora vode. Učenici su zbog toga upućeni da napuste gimnaziju i poslani odmah kući.
“Žbuka na plafonu jedne učionice se odlomila uslijed prodora vode kroz vertikalu”, javili su kratko iz PGŽ te najavili hitnu sanaciju.

R.I. /Foto: YouTube

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

10 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

10 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

10 sati prije