Kategorije Vijesti

Policija upala u kuću Franje Varge i nakon pretresa ga uhitila

Širi dalje

Policija je jutros upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću i vrši pretragu, neslužbeno je potvrđeno za N1. Nakon pretrage kuće odveden je u policijsku postaju.



“Moj branjenik nije povrijedio postupak, to odgovorno tvrdim. Po nalogu je obavljena i pretraga kuće, ali oprema je već odavno oduzeta”, kazao je odvjetnik Mario Poljak za Dnevnik.hr.

Nakon pretrage kuće policija je Vargu privela na saslušanje u vezi s “povredom tajnosti postupka”.

O svemu su se oglasili i iz MUP-a.

“Uvažavajući činjenicu da se radi o aktualnom kriminalističkom istraživanju koje provodi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nismo u mogućnost u javnosti iznositi dinamiku i taktiku te pojedinosti samog kriminalističkog istraživanja kao niti pojedinosti o uključenim osobama.

Policija je o svim saznanjima i dokazima do kojih je došla pretragama pokretnih stvari u ovom kriminalističkom istraživanju, izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

Također, u slučajevima u kojima je policija tijekom pretraga pokretnih stvari utvrdila potreban stupanj sumnje, podnijete su kaznene prijave protiv konkretnih osoba”, javljaju iz MUP-a.

Varga je, podsjetimo, prošlog tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu kako bi govorio o lažnim SMS-ovima.

“Zatražili smo, moj odvjetnik i ja, sastanak u Državnom odvjetništvu, kako bih im rekao tko mi je dao SMS-ove za koje me se tereti”, rekao je prošlog tjedna Varga.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u ponedjeljak je potvrdio da će do sastanka doći. Varga je jučer oko podneva stigao u osječko odvjetništvo, ali ne kako bi da iskaz već je došao po svoju opremu. Novinarima je rekao kako se loše osjeća jer je prije nekoliko dana pao s krova. Poljak je, pak, kazao da je prekasno dobio obavijest o sastanku u DORH-u pa nije stigao doći u Osijek iz Zagreba.

Nacional je u današnjem broju objavio kako je prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a te vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, od Varge zatražio da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

R.I: /Foto: Dnevnik.hr

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi franjo varga

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije