Kategorije NaslovnaVijesti

Posljednje sučeljavanje ili velika sramota HTV-a: Kako od gledatelja i kandidata napraviti majmune

Širi dalje

Ivana Velibora Sinčića pitaju je li za diktaturu ili demokraciju, Milana Kujundžića je li bolje biti zdrav ili bolestan, Kolindu Grabar Kitarović je li bolje imati veću plaću ili manju, a Ivu Josipovića …



PREDSJEDNIČKI kandidati Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Milan Kujundžić i Ivan Sinčić dan prije predizborne šutnje koja nastupa u ponoć, javnosti su se predstavili na Hrvatskoj televiziji.

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata na HTV-u vodili su Eliana Čandrlić, Katarina Periša Čakarun, Aleksandar Stanković, Dragan Nikolić i Daniela Trbović.

Informativni program HTV-a ima 400 novinara, RTL 20, a Nova tv 30. I jedna i druga privatna televizija bila je za klasu iznad u odnosu HRT-a. Sučeljavanje predsjedničkih kandidata pokazalo svu bijedu i očaj nacionalne televizije. Osim Elijane Čandrlić (iako je ona napravila najveći  gaf) nitko od voditelja HTV-ova sučeljavanja ne bi dobio prolaznu ocjenu iz Osnova novinarstva na prvoj godini studija. Sučeljavanje predsjedničkih kandidata sramota je nacionalne televizije.

Očajna emisija, očajni voditelji, a teme i pitanja kao da su dogovoreni u Josipovićevom stožeru. Voditelji su često prekidali odgovore, navodili kandidate, trošili vrijeme na nevažna kolporterska pitanja. Apsolutno razočaranje. Pet novinara HTV-a Mislav Bago je strpao u džep.

U startu je bilo jasno da će HTV navijati za Josipovića, ali takvo udvorništvo nitko nije očekivao. Ako su Kolindi mogli postaviti pitanja o  plagiranoj diplomi Milijana Brkića (koga Kolinda nije birala), mogli su i Josipoviću o savjetniku Vinku Kovačiću (kojega je Josipović izabrao), Kovačićevom pokušaju ubojstva i pljački obiteljske kuće u Livnu. Ili o drugim savjetnicima, Budimiru Lončaru, Dejanu Joviću i ostavci Vlade Marića. Ili o tijesnoj povezanosti Josipovića s Marinom Lovrić Merzel.

Koncepcija emisije tragično je složena. Danijela Trbović postavlja pitanja kao da su za manekenke na koja se odgovara DA ili NE, Stanković pita o temama koje nemaju veze s onim što bi građani željeli čuti, a sve to emisiju je odvelo u nepotrebnom smjeru i temama koje imaju malo veze s predsjedničkim izborima.

Ivana Velibora Sinčića s HTV-a pitaju je li za diktaturu ili demokraciju, Milana Kujundžića je li bolje biti zdrav ili bolestan, a Kolindu Grabar Kitarović je li bolje imati veću plaću ili manju. A ivu Josipovića. Njega su pitali slaže li s mišljenjem novinara HTV-a da predsjednik treba biti kompozitor, rođen u Makarskoj, profesor pravnog fakulteta. Inicijale nisu naveli. Šteta.

I prijedlog za kraj: Ako Ivo Josipović pobjedi na predsjedničkim izborima Hrvatska radio televizija može se preimenovati u Građanska regionalna televizija.

Marko Marković
Foto: Davor Erceg/HRT


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

4 sata prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

8 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

10 sati prije