Kategorije Vijesti

Predsjednica i premijer izrazili sućut obitelji poginuloga vojnika

Širi dalje

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović uputila je izraze sućuti obitelji poginulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog.



“Izražavam duboku tugu i sućut obitelji poginulog skupnika Josipa Briškog koji je na žalost podlegao ozljedama. U ovom teškom trenutku nadam se kako će obitelj stradalog Josipa pronaći snagu utjehe”, stoji u sućuti Predsjednice.

Grabar-Kitarović navodi kako iskreno vjeruje u uspješni oporavak ostalih ozlijeđenih vojnika, te kako ćemo ih ubrzo vidjeti u Hrvatskoj.

“Kako sam i sama svjedočila prilikom nekoliko posjeta našim kontingentima u Afganistanu, Hrvatska vojska u ovoj operaciji dokazuje visok stupanj pripremljenosti. Svjesni težine svojih zadaća, hrvatski vojnici pokazuju visok stupanj hrabrosti, morala i vjere u uspjeh međunarodne misije u kojoj sudjeluju, jer se Republika Hrvatska od suvremenih prijetnji poput terorizma štiti i daleko od njezinih granica.

U ovom trenutku naše su misli i molitve uz obitelji naših vojnika, posebno Josipa Briškog“, ističe na kraju sućuti predsjednica Grabar-Kitarović.

Predsjednik vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji poginulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog koji je stradao u napadu u Afganistanu.

“Poštovana obitelji Briški,

s velikom sam tugom primio vijest o tragičnom stradanju Vašega Josipa, našeg hrabrog mladog vojnika u Afganistanu, nakon bezumnoga terorističkog napada na vozilo u kojem su bili pripadnici Hrvatske vojske.

Cijela Hrvatska u mislima je s vama nakon prvog napada ovakvih razmjera u proteklih 16 godina koliko su pripadnici Hrvatske vojske prisutni u Afganistanu u okviru operacija NATO-a.

Josipova žrtva podnesena je u časnoj i plemenitoj dužnosti koju je on obavljao hrabro i požrtvovno, pod hrvatskom zastavom. To mu hrvatski narod i hrvatska Vlada nikada neće zaboraviti.

Molim vas da, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti”, stoji u Plenkovićevu pismu sućuti obitelji.

R.I. /foto.FaH

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

7 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

10 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

11 sati prije