Kategorije Vijesti

Preminulo dvoje korisnika Doma za starije u Splitu

Širi dalje

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović na redovnoj je konferenciji za medije izvijestio kako su od nedjelje od posljedica zaraze koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije preminule dvije osobe koje su u bolnicu prebačene iz Doma za starije osobe u Vukovarskoj ulici.



U KBC Split je 80 bolesnika s Covidom. Od toga je 40 iz doma u Vukovarskoj, a četiri iz drugih domova.

Devet je bolesnika na respiratoru, šestero ima teže znakove bolesti”, rekao je Meštrović. Dodao je da stanje s drugim bolestima dosta ovisi o tome kako će se ti pacijenti nositi s koronavirusom.

“U međuvremenu smo primili tri pozitivna nalaza iz Makarske, tako da je to ukupno devet”, rečeno je.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nije bilo novooboljelih od koronavirusa, a ozdravilo je njih četiri. Time je ukupan broj oboljelih i dalje 32, a ozdravilo je ukupno 16 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 15 osoba, dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Statistički se Varaždinskoj županiji i dalje pribrajaju dodatne tri osobe koje ovdje imaju prijavljeno mjesto prebivališta, ali žive u Zagrebu, gdje su i testirani i tamo se liječe.

Stožer civilne zaštite općine Udbina izvijestio je kako od ponedjeljka ujutro u općini ima tri nove osobe pozitivne na koronavirus. Time se ukupan broj zaraženih popeo na osam.

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 66 novozaraženih koronavirusom, ukupno ih je 1600, a dvoje pacijenata je preminulo, tako da je broj umrlih porastao na 23, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

U mjeri samoizolacije nalazi se 1629 osoba, od čega je 13 novih registrirano tijekom jučerašnjeg dana. U posljednja 24 sata PU varaždinska zabilježila je dva slučaja kršenja mjere samoizolacije i 40 slučaja kretanja bez valjane propusnice, izvijestili su iz Varaždinske županije.

U svijetu je zabilježeno 1,9 milijuna slučajeva, a umrlih je 114.257. SAD je trenutno jedna od država najviše pogođena zarazom, sa više od 560.000 zaraženih i više od 22.000 umrlih.

R.I. Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

7 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

13 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

14 sati prije