Kategorije Vijesti

PRESUDA: Oduzima se imovina i Sanaderovim kćerima Petri i Bruni

Širi dalje

Bivši premijer Ivo Sanader osuđen je na osam godina jedinstvene zatvorske kazne u slučaju Fimi medija i oduzimanje protupravno stečene imovine.



Sanaderu i članovima obitelji oduzima se  275.000 kuna i iznos veći od 15 milijuna kuna za koji nemaju pokriće u zakonitim prihodima.

Sutkinja  Irena Kvaternik nabrojala je sve iznose koji će se po pravomoćnosti presude oduzeti od Ive Sanadera i članova njegove obitelji u hrvatskim i austrijskim bankama, a koji se trebaju po pravomoćnosti presude prebaciti u korist državnog proračuna u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude pod prijetnjom ovrhe.

Sanaderu se oduzima 327.000 kuna sa računa u Zagrebačkoj banci i naloženo je banci da novac prebaci u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude.

Oduzeto mu je i 38.544.12 eura koje je oročio u RBA banci, te 701.859,11 eura sa žiro računa njegove supruge i pokojnog tasta sa računa u Innsbrucku. Nadalje, oduzima se 95.617 eura sa još jedne štedne knjižice koja je nađena u sefu i novac koji je položen na računu RBA u Innsbrucku.

Oduzeto mu je još 180.000 eura i 120.000 eura a sve su to novci u banci u Insbrucku. Pretragom sefa nađeno je još 50.00 eura u banci u Austriji. Oduzete su i vrijednosnice u austrijskim bankama – 1.080.000 dionica.

Među iznosima koji se oduzimaju je i novac na računima Sanaderovih kćeri Brune i Petre: Oduzima se 18 tisuća eura u PBZ na ime Petre Sanader, 1094 švicarskih franaka, 11 tisuća eura, 16 tisuća eura i 39 tisuća dolara i 925 australskih dolara.

S računa Brune Sanader oduzima se 17,7 tisuća eura u PBZ-u 5,4 tisuće eura u Zabi, zatim 50 tisuća eura iz sefa u Insbrucka na ime Ive Šarića te novac  Mirjane Sanader 243 tisuće kuna.

Oduzima se i 38 tisuća eura u PBZ na ime pokojne Karmele Šarić.

M. Marković/Foto: pxll

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

59 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije