Kategorije Vijesti

Pupovac u Saboru prozvao Most: “Vi ste šegrti smrti!” Mostovci žestoko uzvratili

Širi dalje

Mostovci su se dans u Saboru žesoko pofajtali sa zastupnicama Možemo, SDP-ovcima i Miloradom Pupovcem. Prvo ih je Sandra Benčić opisala kao ekstreme.



“Vi ste političke kukavice i HDZ u starkama”, uzvratili su Selak Raspudić i Grmoja Sandri Benčić.

“Suočeni smo s dva ekstrema – jedan je ovo što govore Bulj i njegovi kolege koji se protive cijepljenju, a s druge strane je HDZ koji odbija primijeniti članak 17. Ustava koji se odnosi na izvanredno stanje”, kazala je Benčić.

“Ovo je jedan od najsramotnijih dana u saboru”, izjavila je Selak Raspudić, a složio se Davor Dretar (DP).

“Došao sam u Sabor s postoperativnog liječenja kroz kordon policije koja vas štiti od hrvatskog naroda, neka vas bude sram”, rekao je Dretar, očito ciljajući na saborsku većinu i prosvjed na Markovom trgu.

Mostovci su se sukobili i s Miloradom Pupovcem koji ih je prozvao “šegrtima smrti”.

“Što da vam kažem, mene ne zanimaju HDZ-ovi šegrti koji parazitiraju na epidemiji”, uzvratio mu je Božo Petrov.

“Vi niste šegrti ni ovoga ni onoga, nego šegrti smrti”, kazao je Pupovac koji je, kao i drugi zastupnici, dobio tri opomene i oduzeto mu je pravo govora.

To je izazvalo burnu reakciju mostovaca.

“Vrijeđa nas se i omalovažava zbog čega? Mene jedino čudi da nije rekao da je ovo ustaška politika. Da je raspisivanje referenduma ustaška politika, a da ovo što on radi je fašizam”, rekao je Raspudić.

Grmoja: Ovo smo jako loše napravili

Dario Hrebak (HSLS) ustvrdio  je da je najbolje o svemu rekao Hrvoje Zekanović  (Suverenisti) “koji je zabio glogov kolac u srce ove farse koja se zove referendum”.

Za izmjene zakona glasalo je 77 zastupnika, dok je protiv bilo njih 27, a mostovci su napustili sabornicu ne želeći sudjelovati.

Sabor nije podržao zaključak oporbe da se zakon, ali i druge odluke o ograničavanju slobode i prava građana donose u Hrvatskom saboru dvotrećinskom većinom. Zbog toga će se, najavila je Sandra Benčić iz Zeleno-lijevog bloka, obratiti Ustavnom sudu i tražiti ocjenu ustavnosti.

Izglasan novi Zakon o proračunu

Sabor je donio i novi Zakon o proračunu kojim se prvi put uvode kazne za lokalne čelnike koji transparentno ne prikažu na što sve troše proračunski novac. Kazne će biti u rasponu od 10 do 50 tisuća kuna.

Zakonom se želi unaprijediti proračunsko planiranje i izvještavanje o trošenju proračunskog novca, kako kod državnog tako i kod proračuna županija, općina i gradova.

“Šaljemo snažnu poruku da građani imaju pravo znati kako se troši njihov novac”, istaknuo je Dario Hrebak u ime Kluba HSLS-a i Reformista, zadovoljan prihvaćanjem njihovih amandmana. Prema njima će informacije o troškovima morati biti lako dostupne, pretražive i strojno čitljive te sadržavati podatke o tome kome je što plaćeno, kada, koliko, datum isplate, OIB…

Izmijenjen je također Zakon o trošarinama kojima se, između ostalog, ukida plaćanja trošarine za male proizvođače jakih alkoholnih pića za vlastite potrebe, kojih je u Hrvatskoj više od 38.000.

M.M.Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

12 minuta prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

5 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

5 sati prije